Fesleğen Martini

Yazın tadını nefis kokteyller ve küçük atıştırmalıklarla çıkarmaya ne dersiniz?

Fesleğen Martini

Yemekler

Karidesli avokado ve tere çorbası
Malzemeler:
• 1 avokado
• 1 adet lime
• 1 çorba kasesi yeşil soğan
• 1 demet tere
• 1 kutu Hindistan cevizi sütü
• 10 adet temizlenmiş karides
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• Tuz

Turp ve soyalı ton balığı

Malzemeler:
• 150 gr. ton balığı fileto
• 1 adet küçük turp
• 1 adet Meksika biberi
• 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
• 1 adet lime
• 10 adet maydanoz yaprağı
• 1 tutam kişniş
• 10 adet Çin yemeği çubuğu
Sosu için:
• Bir kahve fincanı soya sosu
• 1 kahve fincanı taze portakal suyu

Hazırlanışı:
Soya sosu ve portakal suyunu birleştirip sosluklara koyun. Turpu ince ince doğrayın. Meksika biberinin çekirdeklerini temizleyip, ince ince dilimleyin. Ton balığını küçük küpler şeklinde doğrayın. Çin yemeği çubuklarına önce ton balığını geçirin. Bir dilim turpu çubuk ve ton balığının arasına sıkıştırıp ardından salatalıkla sarın. Üzerine Meksika biberi ve lime’ı koyup susam serpin. Kişnişle süsleyerek servis edin.

Hazırlanışı:
Yeşil soğanları doğrayın. Lime’ı sıkın. Karides haricinde tüm malzemeleri miksere koyup iyice işleyin. Eğer yoğunluk fazla olursa biraz daha lime suyu ekleyin. Karidesleri sıvı yağ ile tavada çevirip pembeleşinceye kadar pişirin. Tuzuna bakıp servis edin.

Balkabaklı karides

Malzemeler:
• 10 adet temizlenmiş karides
• 1 dilim balkabağı
• 3 yemek kaşığı su
• 1 diş sarımsak
• 1 çay kaşığı tereyağı
• 1 çay kaşığı susam
• 1 çay kaşığı Sweet Chilli (Tatlı-acı sos)

Hazırlanışı:

Karides hariç tüm malzemeleri mikrodalgaya dayanıklı bir kapta, üzerini folyoyla kapladıktan sonra, üç dakika fırınınızın en yüksek seviyesinde pişirin. Yumuşak bir kıvamdayken mikserle püre haline getirin. Karidesleri iki dakika buharda pişirin. Üzerine bir çay kaşığı Sweet Chilli dökün. Önce tabakların altına susamları, ardından hazırladığınız püreyi ve en üste karidesleri yerleştirerek servis edin.

Fesleğen Martini
Malzemeler:
• 6 cl. sake
• 3 cl. yeşil çay
• 3 cl. Sweet&Sour*
• Yarım salatalık püresi
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri shaker’a dökün. Hazırladığınız karışımı bardağa doldurun. Limonla süsleyerek servis edin.

* Sweet&Sour: Limon içeren tatlı-ekşi bir sos. Genellikle kokteyl yapımında kullanılıyor. Büyük marketlerde bulabilirsiniz.

Bellini
Malzemeler:
• 8 cl. şampanya
• 4 tatlı kaşığı şeftali püresi
• 2 dilim çilek
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri shaker’a dökün. Hazırladığınız karışımı bardağa doldurun. Çilekle süsleyerek servis edin.

Tavuklu nachos
Malzemeler:
• 150 gr. tavuk eti
• Çeyrek avokado
• Çeyrek kırmızı soğan
• 10 adet mısır cipsi (Nachos)
• Yarım portakal
• 2 yemek kaşığı rendelenmiş çedar peyniri

Hazırlanışı:
Bütün tavukları 130 derecede, iki saat fırınlayıp, didikleyin. Portakalın suyunu sıkın. Avokado ve kırmızı soğanları doğrayın. Mısır cipsinin üzerine malzemeleri zevkinize göre yerleştirip iki dakika, 180 derecede fırınlayın. Çedar peynirleri eridiğinde çıkartıp, servis edin. Tartar sosla lezzetlendirebilirsiniz.
Mexican Mojito

Malzemeler:
• 6 cl. Tequila
• 2 parça jalapeno biberi
• 4-5 yaprak nane
• 4-5 dilim lime
• Buz
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri shaker’a dökün. Hazırladığınız karışımı buz dolu bardağa doldurarak servis edin.

Hooters
Malzemeler:
• 5 cl. Absolut Kurant
• 2 cl. portakal suyu • 2 cl. Hindistan cevizi şurubu
• 2 cl. nar şurubu
• 3-4 dilim elma
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri shaker’a (karıştırma kabı) dökün. Hazırladığınız karışımı bardağa doldurun. Elmayla süsleyerek servis edin.

Sweet Martini
Malzemeler:
• 6 cl. Absolut Blue
• 2 cl. Cointreau (Portakal likörü)
• 2 cl. lime suyu
• 4-5 yaprak nane
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri shaker’a dökün. Hazırladığınız karışımı bardağa doldurun. İçine nane yapraklarını atarak servis edin.

Hazırlanışı:
Tavukları iki saat, 130 derecede fırınlayın, ardından dilimleyin. Kabakları dilimleyip üzerleri ızgara izi olana kadar pişirin. Kişnişi ve salatalıkları doğrayın. Lime’ın suyunu sıkın. Salatalık ve ekmek hariç tüm malzemeleri karıştırın. Tuzunu kontrol edin ve gerekiyorsa ekleyin. Ekmekleri zeytinyağı ile 1-2 dakika kızartın. Üzerine kabakları yerleştirin. Tavuklu karışımı üzerine koyduktan sonra salatalık ve kişnişle süsleyerek servis edin.

Fish in chips
Malzemeler:
• 250 gr. fener balığı filetosu
• 50 gr. nişasta
• 1 orta boy patates
• 10 adet maydanoz yaprağı
• Yarım salatalık
• 3 yemek kaşığı tartar sos

Hazırlanışı:
Patatesi soyun ve ince ince şeritler halinde kesin. Balıkları nişastaya bulayın. Soyulmuş patates şeritlerini nişastaya yatırılmış balık filetosuna sarın. Kızgın yağda yaklaşık beş dakika kızartıp dilimleyin, üzerine bir çay kaşığı tartar sos koyun. Dilimlediğiniz salatalık ve maydanozla süsleyerek servis edin.

Coronation tavuk
Malzemeler:
• 150 gr. tavuk eti
• 1 çay kaşığı köri tozu
• 1 çay kaşığı zerdeçal
• 1 adet lime
• 1 tatlı kaşığı hardal
• 4 yemek kaşığı mayonez
• 1 yemek kaşığı kişniş
• 1 kabak
• 10 ufak dilim baget ekmek
• Tuz

Vodkado
Malzemeler:
• 5 cl. Tequila
• 3 cl. Sweet&Sour
• 2 cl. portakal likörü
• Yarım avokado püresi
• 1-2 yaprak fesleğen
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri shaker’a dökün. Hazırladığınız karışımı bardağa doldurun. Fesleğenle süsleyerek servis edin.

Tea Martini

Malzemeler:
• 6 cl. sake
• 3 cl. yeşil çay
• 3 cl. Sweet&Sour
• Yarım salatalık püresi
• 1 dilim salatalık
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri shaker’a dökün. Hazırladığınız karışımı bardağa doldurun. Salatalıkla süsleyerek servis edin.

Sex In The City
Malzemeler:
• 5 cl. limonlu votka
• 2 cl. portakal şurubu
• 2 cl. passion fruit şurubu
• 3 cl. nar suyu
• 3 dilim çilek Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri shaker’a dökün. Hazırladığınız karışımı bardağa doldurun. Çilekle süsleyerek servis edin.