Gel bahar gel…

Yeni sezona hazırlık zamanı!

Selen Okan Tanyeri

Selen Okan Tanyeri


Gel bahar gel…
Gel bahar gel… - Resim : 1

Gelmeyen bahar gördünüz mü? Bu bahar biraz sancılı oldu sanki… Bitmeyen kış günleriyle dans ediyoruz. Ne de olsa bahar yüzünü tam gösterdiği anda yeniden kış geri geliyor. Şaka bir yana, bahar için bahçenizi, terasınızı ufak dokunuşlarla yeni sezona hazırlamalısınız. İçinizi ısıtan güneş bahçenize tazelik getirecek.  

Bahçede bakım yapmanın yanında dekoratif detayları da unutmayın‘’Bugünlerde neler mi yapmalı?’’ diyorsanız, gelin listeleyelim;

*Eve gelen misafirlerinize renkli bir ‘Merhaba’ için çiçekli bir kapı süsü hazırlayabilirsiniz. Taze kesme çiçeklerden haftalık olarak düzenleyin.

*İç mekan bitkilerini terasa çıkarın. Hem havalansın hem de yağmur suyundan yararlansın. Saksısı dar gelen bitkiniz için yeni bir saksı alın ve bitkinize uygun toprak karışımı takviyesinde bulunun. Eski saksı kullanmak sakıncalı olabilir. Mutlaka kullanmam gerek diyorsanız; kuvvetli bir şekilde temizlik yapın.

*Bahçenizde meyve ağaçları var mı? Bugünlerde meyve ağaçlarının çiçeklenen dalları yavaş yavaş yapraklarla buluşuyor. Bu ağaçların kurumuş ve hastalıklı uç dallarını zaman kaybetmeden kesin.
Gel bahar gel… - Resim : 2
*Oturma alanında ufak dokunuşlarla dekoratif değişiklikler yapmak için mumlar, fenerler gibi aksesuarların gücünden yararlanın. Masa üzerine de olmazsa olmaz ise mevsim çiçekleri. Mesela bahar günlerinde şakayık dolu bir vazo görsel bir zenginlik katacaktır mekana emin olabilirsiniz.

*Çimde oluşan yabani otları temizledikten sonra belki rattan oturma grubunuzu çimde kullanabilirsiniz. Sezon renkleri pastel tonlarında olan yastıklarla renklendirebilirsiniz. ‘Çime basmayın’ söylemlerine kulak asmayın. Bu bahçe sizin ve bahçenin keyfini çıkarın. Çim bakımı için dört mevsim çalışmanız gerektiğini ise asla unutmayın. Yine bugünlerde bozulan yerleri rulo çim ile revize edebilirsiniz.

*Pencere önlerinizi çiçekli saksılarla renklendirirken aynı saksı içinde birden fazla tür kullanın. Bu türleri belirlerken aynı özelliklerde olmasına özen gösterin. Laleler ile Muscariler hemen yanında da Carexler ile saksınızı süsleyebilirsiniz. Soğanlı bitkilerin ardından sardunya, begonya, petunya gibi yazlık çiçeklerle Carex bitkisini buluşturabilirsiniz.