Yeni yıl rengini seç!

Bu yıl, ‘yeni yıl’ ruhuyla evinizi süslediniz mi?

Selen Okan Tanyeri

Selen Okan Tanyeri


Yeni yıl rengini seç!

Örneğin kırmızı ve yeşil çiçeklerle… Çok klasik gibi gelecek fakat bu renkleri kullanarak farklı bir yılbaşı evi hazırlayabilirsiniz. Hala üşengeç davranıyorsanız, acele edin! Son günler… ‘Klasik bir çam ağacı süslemesi yerine farklı neler kullanabilirim?’ diyorsanız, kış reçetesine bir göz atın! 
Yeni yıl rengini seç! - Resim : 1

Çam elbette bu mevsimi en iyi anlatan ağaç ama göknar, sedir de yine kış dokusunu dekorasyona katmanıza yardımcı olur. Bu ağaçların dış mekan ağaçları olduğunu hatırlatır ve iç mekanda saksı içinde kullanmamanızı öneririm. İbreli ağaçlar grubuna giren bu türlerin dip dal budamasıyla kesilen dallarına ise dekor amaçlı olarak çiçek tasarımlarında yer verebilirsiniz. Kırmızı renk bu dönem yeşile en çok yakışan renklerin başında geliyor siz bu etkiyi farklılaştırmak istiyorsanız, yanına turuncu ekleyin.
Yeni yıl rengini seç! - Resim : 2
Enerjik turuncu! Kırmızı ve turuncu yılbaşı konseptinde emin olun tüm güzel enerjisini hissettiriyor. Evin farklı noktalarında ağaç kabukları, kozalaklar ve turuncu-kırmızı çiçeklerle süslemeler yapabilirsiniz. Kırmızı topların üzerinde olduğu ilex dalları, turuncu protealar, kuşburnu meyveleri, süs biberleri, laleler, amaryllisler…

Bu listeye farklı bitki eklemek istiyorsanız erengüller, kalalar da aynı renk tonlarında tam bir bütünlük yaratmanıza neden olur. Çiçek olmasın diyorsanız da imdadınıza pamuk dalları ve gümüş dallarıyla beraber kozalaklar ve tarçın çubuklarıyla kuru portakallar gelebilir. Bu dekoru ayna ve gümüş aksesuarlarla kombinlerken kırmızı ilex dallarıyla da destekleyebilirsiniz.