Yılbaşı için karamelli elma şekeri tarifi nasıl yapılır?

Renkli bir yılbaşı için renkli bir tarife daha ne dersiniz? Zeynep Dinç’ten harika bir yılbaşı şekeri... Bu yazıda karamelli elma şekeri tarifi nasıl yapılır sorusunun yanıtını paylaşıyoruz. Hazırsanız başlayalım...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

10 dakika

KALORİ

237

Yılbaşı günü için renkli ve lezzetli tarifler arıyorsanız yılbaşı tarifleri sayfamıza da bakabilirsiniz.

Karamelli elma şekeri için;

  • 4 adet sert kırmızı elma (Yıkanmış ve kurulanmış)
  • 1 bardak su
  • 1 bardak toz şeker
  • 100 ml krema
  • 50 g tereyağı
  • 3 - 4 damla limon suyu

Üzeri için;

  • Toz Hindistan cevizi

Karamelli elma şekeri adım adım yapılışı

1 Toz şekeri derin bir tencereye alıp kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak yavaş yavaş eritin.
2 Erimeye yakın tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edin. Suyunu da ekleyip 3 - 4 damla limon sıkın.
3 Şeker tamamen eriyince ocaktan alın. Kremayı içine döküp karıştırarak eriyen şekere yedirin.
4 Elmalara sap takın.
5 Elmaları tencerenin içindeki karamele batırıp döndürerek kaplayın.
6 Pişirme kağıdı serili düz bir zemine dik olarak koyun.
7 Üzerlerinden kar gibi hindistan cevizi serpin.
8 Oda sıcaklığında donmaya bırakın. Karamel donduktan sonra elma şekerlerini servis edin.