Bal kabaklı humus nasıl yapılır? Bal kabaklı humus tarifi

Klasik humus reçetesine farklı bir yorum katmaya ne dersiniz? Yılbaşı sofralarınızda da yer verebileceğiniz bal kabaklı humus tarifi Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Görevlisi, Akademisyen Gökhan Taşpınar'dan geliyor.

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

70

Balkabaklı humus tarifimizin ardından meze tarifleri ve yılbaşı tarifleri bölümümüz de ilginizi çekebilir.

Bal kabaklı humus tarifi için malzemeler

  • 1su bardağı haşlanmış önceden ıslatılmış nohut
  • 250 gr bal kabağı
  • 1çk tuz
  • 1 çk kimyon
  • 4 yk tahin
  • 1 adet limon
  • ½ su bardağı su (Haşlanmış nohutun suyuda olabilir)
  • 3 yk zeytinyağı

Üzeri için;

  • 2 yk zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Dere otu

HUMUS HAKKINDA

Arapçada humusun kelime anlamı nohut demektir. Aslında tam ismi "Hummus bi tahina" yani tahinli nohuttur. Humus, Orta Doğu ülkelerinde domates ve salatalıkla yenilen bir kahvaltılık gibi tüketilirken, batıda daha çok meze olarak sofralarda yerini alıyor. 

Bal kabaklı humus tarifi adım adım yapılışı

1 Bir gece önceden beklettiğiniz nohut’u haşlayın(Düdüklü tencerede olabilir). Haşlanan nohutları süzüp kabuklarını ayıklayın.
2 Bal kabaklarını da yumuşayana kadar haşlayın ve süzdürün.
3 Haşlanmış nohut, bal kabağı, tuz, kimyon, tahin, limon suyu, nohut suyu ve zeytinyağını pürüzsüz olana kadar rondodan geçirin.
4 Servis tabağına aldığınız humusu kaşık veya spatula yardımı ile düzleyin.
5 Süslemek için üzerine zeytinyağı gezdirip, toz kırmızı biber ve dere otu ile servis edin.