Bal kabaklı humus nasıl yapılır? Bal kabaklı humus tarifi
Klasik humus reçetesine farklı bir yorum katmaya ne dersiniz? Yılbaşı sofralarınızda da yer verebileceğiniz bal kabaklı humus tarifi Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Görevlisi, Akademisyen Gökhan Taşpınar'dan geliyor.
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
20 dakikaKALORİ
70Balkabaklı humus tarifimizin ardından meze tarifleri ve yılbaşı tarifleri bölümümüz de ilginizi çekebilir.
Bal kabaklı humus tarifi için malzemeler
- 1su bardağı haşlanmış önceden ıslatılmış nohut
- 250 gr bal kabağı
- 1çk tuz
- 1 çk kimyon
- 4 yk tahin
- 1 adet limon
- ½ su bardağı su (Haşlanmış nohutun suyuda olabilir)
- 3 yk zeytinyağı
Üzeri için;
- 2 yk zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
- Dere otu
HUMUS HAKKINDA
Bal kabaklı humus tarifi adım adım yapılışı
1
Bir gece önceden beklettiğiniz nohut’u haşlayın(Düdüklü tencerede olabilir). Haşlanan nohutları süzüp kabuklarını ayıklayın.
2
Bal kabaklarını da yumuşayana kadar haşlayın ve süzdürün.
3
Haşlanmış nohut, bal kabağı, tuz, kimyon, tahin, limon suyu, nohut suyu ve zeytinyağını pürüzsüz olana kadar rondodan geçirin.
4
Servis tabağına aldığınız humusu kaşık veya spatula yardımı ile düzleyin.
5
Süslemek için üzerine zeytinyağı gezdirip, toz kırmızı biber ve dere otu ile servis edin.
yemek
Airfryer'da brownie tarifi nasıl yapılır?
Son kullanma tarihinden sonra asla tüketmemeniz gereken 6 gıda
Sofraların yeni gözdesi 5 farklı kış çorbası tarifi
Oktoberfest başladı: 11 bin TL'ye biftek
Tok tutan 4 chia puding tarifi
Parlak bir cilt için yemeniz gereken 10 yiyecek
Pratik soğuk çorba tarifleri
Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler
Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata