Anne bana masaj yap!

Doğru masaj ile bebeğinizi güçlendirip rahatlatın!

Anne bana masaj yap!

Bacakları hareketlensin
Bir elinizle bebeğinizin ayağını tutarken, diğeriyle bacağının belirli bölümlerini başparmağınızla ovabilirsiniz. Böylece bacaklarını harekete geçirmiş olursunuz.
Ellerine sağlık dolsun
Bebeğinizin ellerinin avuç kısımlarına yine başparmağınız ile küçük daireler ve hafif baskılar uygulayabilirsiniz.
Ferahlasın
Bebeğinizin ayaklarına başparmağınız ile küçük daireler çizerek masaj yapabilirsiniz. Bu onun tüm bedenini rahatlatacak ve sakinleştirecek.
Sadece karnını doyurup altını değiştirmeniz yetmez! Bebeğinizin masaja da ihtiyacı var! Doğru dokunuşlarla yapacağınız masaj sayesinde hem onunla aranızdaki bağı kuvvetlendirebilir hem de bedensel ve zihinsel olarak gelişmesini sağlayabilirsiniz!
İlk masaj ne zaman yapılabilir?
Bebeğinizin göbek bağı düştükten on gün sonra masaj yapmaya başlayabilirsiniz. Göbek bağı varken masaj uygulaması hijyen açısından tavsiye edilmiyor. Ancak emzirme sonrası gaz problemlerinde sırta yapılacak sıvazlamalar bebeğinize konfor sağlayabilir.
Masaj yapan kişinin eğitim alması gerekir mi?
Annenin bebeğine olan sevgi dolu dokunuşları her zaman en güzel masajdır. Bunun yanında özel problemlere yönelik ve dikkat edilmesi gereken durumlara istinaden anne ve mümkünse babanın bir uzmandan, bebek masajının doğrularını öğrenerek uygulaması her iki taraf için de çok daha verimli olur.
Hangi zamanlarda yapılır?
Bebeğinize yemekten hemen önce, sonra ve yorgunsa masaj yapmayın. Bunun için bebeğinizin sakin ve mutlu anlarını bekleyin.
Ne kadar sürmeli?
Tüm bedene uygulanacak masajın süresi altı aya kadar onbeş dakika, altı aydan sonrası içinse yirmibeş dakika olmalı.
Hangi tür yağlar kullanılmalı?
Bebeğinizin teni ince ve hassas olduğu için uygulamada kullanacağınız yağ ve losyonları iyi seçmelisiniz. Masaj yağını tüm vücuda sürmeden önce bebeğinizin teninde küçük bir bölgede deneyin. Losyon olarak su bazlı kremleri kullanabileceğiniz gibi, bebek yağlarını, zeytin, kimyon, kayısı ve üzüm çekirdeği yağlarını da kullanabilirsiniz. Bu ürünleri eczanelerde bulmanız mümkün.
Masaj yaparken bunlara dikkat edin!
• Bebeğinize sağlıklı ve keyifli bir masaj yapabilmek için bazı konulara dikkat etmek şart. Bebeğinize masajı, yerde bir halı ve çarşaf üzerinde ya da yatakta yapabilirsiniz. Bu onun olası dönmelerde veya kaymalarda düşmesini ve zarar görmesini engeller.
• Masaj yapacağınız mekanın loş ışıklı olması, odada evcil hayvan bulunmaması, yakınınızda sıcak nesne ve içeceklerin olmaması, yedek bezlerinizi yanınızda hazır bulundurmanız, ellerinizin sıcak olması masajınızı kaliteli hale getirir.
• Ellerinizde cilt problemi varsa ya da bebeğinizde alerji varsa masaj yapmamalısınız!
Güçlensin
Bebeğinizin sağ el ve sol ayağını birbirine doğru birleştirin. Altı saniye bekledikten sonra diğer el ve ayağına da aynı işlemi uygulayın. Bu hareket, bebeğinizin eklem ve dolaşım yapısını güçlendirirken yine sindirim ve boşaltım sistemini de harekete geçiriyor.
Kucak açsın
Bebeğinizin her iki kolunu ters yönde biri diğerinin üzerinden geçecek şekilde göğüs üzerinde birleştirin. Ardından altta olan kolu üstten geçecek şekilde hareketi tekrar edin. Her bir çekmede altı saniye bekleyin. Bu hareket, bebeğinizin solunum kapasitesini arttırırken omuz eklemlerini güçlendirecek.
Gaz kalmasın
Bebeğinizin sırt bölgesinde saat yönünde sıvazlamalar ve arada hafif vurmalar yapın. Bu hareketler bebeğinizin gazını ve fazla içtiği sütü çıkarmasını sağlayacak. Bebeğinizi bu işlem için göğsünüze yasladığınızda omuzunuza bir bez sermeniz, olası kusmalarda hijyen sağlar.
Gevşesin
İki elinizi açarak bebeğinizin boyun kısmına koyun. Parmaklarınızı boynundan ayırmadan omuzlarına doğru indirin. Sonra yeniden başa dönün. Rahatlamasını sağlayan bu hareketi altı kez tekrarlayın.
Sindirimi hızlansın
Bebeğinizin kaburga bitiminden kasıklarına kadar olan göbek bölgesi üzerine, iki elinizi tam göbeği kapatacak şekilde koyun. Elinizi göbeğe hafifçe bastırın ve aşağıya kadar indirin. İlk el aşağıya inerken diğer eliniz yukarıda aynı yerden aynı şekilde aşağıya doğru göbeği sıvazlamaya devam etsin. Bu hareketi altı kez tekrar edin. Ardından bebeğinizin bacaklarını tutarak göbeğine doğru bastırın ve altı saniye bekleyip bırakın.
İşte bebeğinizin rahatlamasını sağlayacak sihirli dokunuşlar…
Pedal çevirsin
Bebeğiniz sırtüstü yatarken bacaklarından tutarak ters yönlerde, birini aşağı birini yukarı çekme ve germe hareketi yapın. Bu egzersizi altışar kez tekrar edin. Bağırsak hareketlerinin hızlanmasını sağlayacaksınız.