Nasıl bir kadın olmak istiyorsunuz?

2017 İlkbahar/Yaz sezonu modasını belirleyen moda haftalarında sunulan koleksiyonlarda öne çıkan trendler, aslında sizin nasıl bir kadın olmak istediğinizle yönünü çiziyor. Kadınsı, masum ya da maskulen... İşte podyumun dikkat çeken bahar trendleri ve sizin için seçtiğim stil parçalar...

Alexander Kokoskeriya

Alexander Kokoskeriya


Nasıl bir kadın olmak istiyorsunuz?

Nasıl bir kadın olmak istiyorsunuz? - Resim : 1

TRANSPARAN ETKİ
Şüphesiz ki yeni sezonun en önemli trendlerinden biri transparan kumaşlar ve onların ince ve son derce zarif yapısıyla ortaya çıkan romantik parçalar. Genellikle markalar etek ve elbisede transparan kumaşları kullanırken, bazı modaevleri transparan kumaşlarla çiçek desenlerini bir arada kullanmayı özellikle tercih ediyor. Dipnot olarak; transparan kumaşı tercih edecekseniz kilonuza ve vücut yapınıza ekstra dikkat emelisiniz. Mutlaka transparan bir bluz veya elbise edininiz.

Nasıl bir kadın olmak istiyorsunuz? - Resim : 2

PARLAK RENKLER
İlkbahar sezonunda pastel renklerin pabucu dama atılıyor. Neden mi? Çünkü artık parlak, yalın, keskin ve mutluluk dolu neonlar için boy gösterme zamanı! Özellikle turuncu, sarı, mavi, yeşil ve kırmızı gibi canlı ve belirgin renkler tasarımlara egemen olmaya hazırlanıyor. Zaten yaz mevsimin doğası itibarıyla daha renkli olması gerekiyor ve bu yüzden mutlaka renkli bir trençkot, bir pantolon veya bir ayakkabı edinmelisiniz. Renkler asla yalan söylemez.

Nasıl bir kadın olmak istiyorsunuz? - Resim : 3

MASKULEN GÖMLEKLER
Boyfriend trendi bir ara bayağı moda dünyasını alıp götürmüştü ve etrafımda olan her kadın mutlaka erkeksi bir parçaya sahip olmuştu. Sözüm işte yine sizlere; özellikle erkeklerin stilinde yer bulan maskulen ofis gömlekleri bu sezon kadın moda dünyasına hızlı bir giriş yapıyor. Bu stil, bir kadının gücünü, sakinliğini, kararlılığını ve kırılganlığı temsil ediyor, tıpkı bir erkeğin iç dünyası gibi. Mutlaka ince veya kalın çizgili, duble manşetli maskulen bir gömlek edinin.

Nasıl bir kadın olmak istiyorsunuz? - Resim : 4

PULLAR PAYETLER
Rodarte pullar ve parıltılarla bezeli muhteşem moda tasarımlarını barındıran markaların başında geliyor. Birçok modaevinin tasarımlarında parıltıya ağırlık veren koleksiyonlara rastlıyoruz. Özellikle 2017 İlkbahar/Yaz defilelerinde çoğu tasarımcı koleksiyonlarını resmen pullu payetli tasarımlara adadı. Nina Ricci markasında lila ve mor baş tacıydı. Mutlaka pullu, uzun yırtmaçlı bir kokteyl elbisesi edininiz.

Nasıl bir kadın olmak istiyorsunuz? - Resim : 5

BÜYÜK ÇİÇEK DESENİ
Çiçek desenleri bahar aylarının klasiği olsa da, desenler asla tekrara düşmüyor çünkü özellikle bu sezon küçük yerine büyük çiçek desenlerini her koleksiyonda görmek mümkün. Çiçeklerin doğadaki halleriyle yansıtıldığı gerçekçi desenler bu trendi daha ilgi çekici kılıyor. Mutlaka bir tulum, bomber ceket veya havalı bir bluz edininiz.

Nasıl bir kadın olmak istiyorsunuz? - Resim : 6

GRAFİKSEL 70'LER
Amerikan rüyasının en stil sahibi yılları olan 70’ler bu ilkbahar/yaz sezonunda yine tüm sokaklarda etkisini sürdürmeye devam edeceğe benziyor. Çünkü 70′li yılların cüretkar renkleri, özel materyalleri, yaratıcı grafik desenleri ve çabasız sofistike olma hali yaz boyunca sizleri son derece dinamik, taze ve mutlu hissettirecek. Bu yüzden; yüksek belli pantolon ve diz altı krep ve mikro yün etekler, farklı desenlerde şifon ve ipek elbiseler ve boyundan bağlamalı retro bluzlar gibi parçalardan birkaçını mutlaka edinmeyi unutmayın. Renklere gelince; turuncu, sarı, lila ve yeşil tonlar revaçta. Kısacası bütün detaylarıyla özellikle asi ve retro dokuya düşkün olan şehirli kadınların ruhunu  yansıtmaya hazır.

Nasıl bir kadın olmak istiyorsunuz? - Resim : 7

TOP TREND
İtalyan el yapımı Super gözlükler, kış mevsiminin puslu ve gri havasından bizi kurtarıp, renkli bir bahara bizi götürmeye pek hevesli. Bu yüzden koleksiyonda güneş ışınlarını kıran yeşil, sarı ve pembe camlar ile farklı tasarımlar görmek mümkün. Alışılmışın dışındaki ince, metal ve retro çerçeve tasarımı ise en favori modellerden. İlkbahar tazeliğini renkli ve şık dokunuşlarla bir araya getiren bu özel marka, stilinize önemli bir değer katacak.

Nasıl bir kadın olmak istiyorsunuz? - Resim : 8

HARVEY NICHOLS
Bu sezon ayakkabı tutkunlarına, sezonun ikonik parçalarını uygun fiyat ortalamasıyla sunuyor. Sokak şıklığını tamamlayan farklı model alternatiflerine göz atın.Sezonun en güçlü ve ses getiren iş birliği olan Jennifer Lopez imzalı Giuseppe Zanotti koleksiyonu, ayakkabı tutkunlarıyla buluşmaya hazır. Tek yapmanız gereken şey en yakın mağazaya uğrayıp bir göz atmak, belki de denemek?


Nasıl bir kadın olmak istiyorsunuz? - Resim : 9

BERA
Son zamanların yükselen yeni nesil çanta markalarından biri. İlhamını Karadeniz’in eski ve güçlü tarihinden ve Anadolu’nun köklerinde doğan geleneksel Türk el sanatlarından alıyor. Bu karmaşık ve zengin gelenekselliğin yalın geçmişi, eski el yapımı gümüş teknikleri ile tay ve dana tüy gibi gerçek malzemeler ile son derece fonksiyonel bir ustalık ile hayata geçiyor. Özellikle ‘Hara’ modeli sırt çantası kategorisinde sınırları zorlayan ve özgün olmayı tercih eden, şehirli, detaycı ve modern kadınlara doğruca hitap ediyor.

Nasıl bir kadın olmak istiyorsunuz? - Resim : 10

MODA HABER
Moda ve trend öncülerinden Koton; elegan, zarif stili ve tasarımlarıyla modaya yön veren Arzu Sabancı ile bir araya gelerek, ‘Arzu Sabancı for Koton’ adlı özel bir koleksiyona imza attı. Koleksiyon, butik kalitede kapsül bir koleksiyon niteliği taşıyıp yaz stillerine sofistike ve özgün bir yorum getireceğe benziyor. En yüksek kalitede kumaşların kullanıldığı ve son trendlerin yansıtıldığı kıyafetler tümüyle Arzu Sabancı’nın tasarım anlayışına sahip.

Nasıl bir kadın olmak istiyorsunuz? - Resim : 11

EMMY adayı aktris Emilia Clarke, Dolce&Gabbana’nın yeni Eau de Toilette’i olan The One parfümünün yüzü oldu. Bu son derece özel bahar kokusu tazelik öz katkısı ile büyüleyici; tıpkı Emilia gibi duyusal ve feminen notalara sahip, üstelik beyaz zambağın en önemli bileşenini cüretkar bir biçimde sergiliyor.