Renkli sonbahar

Her sezon heyecanla takip ettiğimiz moda haftaları çoktan sona ermiş ve artık birçok parça mağaza raflarında yerlerini almaya başlamışken, alışveriş yapma isteğimiz de tetiklenmiş durumda. Tüm koleksiyonların direği olan renk ve tonlarına göz atmakla işe başlıyoruz.

Alexander Kokoskeriya

Alexander Kokoskeriya


Renkli sonbahar

ÖZELLİKLE MODA ve trendler ile direk bağlantıda olan sonbahar-kış tonları bize bu sezon neler katacak? Bana sorarsanız epey zengin ve son derece çok yönlü tonlar hakim fakat sizin için en büyük trend haline gelecek olan 2017-2018 Sonbahar/Kış moda renklerini derledim. İyi sezonlar!

Açık mermer grisi
Mineral taşların en nötr renklerinden biri elbette açık mermer grisi. Grinin en uyumlu tonlardan olduğunu hepimiz biliyoruz ve bu artık evrensel bir kanıt çünkü birçok moda evinin koleksiyonlarında kullandıkları en natürel renk. Hayatını sadelik ve sükunete adayan kadınların da baştacı rengi… Fazlasıyla uyum sağladığı için bu sonbahar sezonunda fazlasıyla göreceğiz. Kombin yaparken istediğiniz renk ile hiç tereddüt etmeden eşleştirme yapabilirsiniz. Bu sezon açık mermer grisi  maskulen bir ceket veya kalın örgülü bir kazak mutlaka edininiz.

Renkli sonbahar - Resim : 1

Açık kereste kahvesi
Yeni sezon şöminedeki taze odunların sıcak ve doğal tonundan ilhamını alırken pembe tonlu açık kahve kendine yer buluyor. Yaşamını ve çevresini doğal güzellikler ile çevreleyen sıcakkanlı kadınların rengi bu. Sonbahar sezonunda da en tamamlayıcı tonlardan biri olarak önemli bir trend haline geliyor! Kombin yaparken ton sür ton parçaların yanı sıra bej, açık gri, soft pembe ve yeşil gibi doğal tonlar ile eşleştirmeyi unutmayın. Bu sezon yaş odun kahvesinden bir bluz veya kısa bomber ceket mutlaka edininiz.

Renkli sonbahar - Resim : 2

Şeker pembesi
Şeker pembesi derken aklınıza hemen lunaparktaki çocukluk anılarınızı getirmeyin çünkü bu pembe tonu son derece seksi ve moda dünyasının en sevdiği renklerden biri olmaya aday. Dinamik, yenilikçi ve cazibesi yüksek voltajlı olan kadınların rengi… Özellikle canlı, parlak, açık pembe tonları bu sonbahar sokaklarda gözlerimizi kamaştıracak. Kombin yaparken lila, beyaz, krem, açık gri ve metalik kumaşlar ile rahatlıkla eşleştirebilirsiniz. Bu sezon şeker pembesinden deri ceket veya şık bir gece elbise mutlaka edininiz.

Renkli sonbahar - Resim : 3

Nar çiçeği kırmızısı
Son derece dinamik ve nar çiçeğinin capcanlı kırmızı tonu. Kendine çok güvenen ve yüksek hedefleri olan kadınların rengi… Ne kadar dikkat alıcı bir renk olsa da sezonun en renkli tonu kendisi çünkü özellikle soğuk ve gri kış aylarında içimizi ve tabii ki dışımızı ısıtabilecek tek renk diyebilirim. Kombin yaparken uyum için açık bej, gri ve beyaz tonlarla, zıtlık içinse koyu yeşil, lacivert ve siyah tonlar ile eşleştirmeye gayret edin. Bu sezon nar çiçeği kırmızısından bir tulum veya uzun kaban mutlaka edininiz.

Renkli sonbahar - Resim : 4

Sofistike ofis
Sonbahar sezonuna resmi fakat son derece stil sahibi bir giriş yapıyoruz. Ceketli ve yelekli takımlar, döpiyesler, kısa ve uzun kalem etekler, maskulen uzun kollu gömlekler ve yüksek belli pantolonlar gibi parçalar klasikleşmiş formlar ile fakat yenilenmiş kumaş ve aksesuar detaylarıyla bu sezonda bolca karşımıza çıkıyor. Sezonun en trendi kumaş desenleri olan çizgi ve küçük kareler günlük rutininize sofistike ve eğlenceli yorumlar katabilir, yeter ki stilinizden ödün vermeyin!

Renkli sonbahar - Resim : 5

Toptrend
Danimarka’nın modern ve minimalist ruhuyla tasarlanan Skagen saatleri bu sonbahar mevsimine Signature modeliyle giriş yapıyor. Son derece zarif ve ince yapısıyla hem günlük stile mükemmel uyum sağlıyor hem de koyu kırmızı tonlarındaki deri kayışı ve pembe altın kasası ile şık detaylar arasında oldukça göze çarpıyor. Minimalist göstergeler ve markanın klasik logosunun yer aldığı sade kadran, 26 mm kasa çapı ve 30 m su basıncına dayanıklı olan modelin öne çıkan özelliklerinde sadece birkaçı.

Renkli sonbahar - Resim : 6

Geçen sene başlayan ve dünyadaki birçok modasever kadının dikkatini çekerek günlük hayatlarında önemli bir trend haline gelen çoraplı ayakkabılar, yeni sezonda da sokaklarda boy gösteriyor. Fendi markasının yarattığı Roma sokaklarından İstanbul sokaklarına kadar gelen çoraplı, topuklu ve özellikle süet derisinden yapılmış bu son derece zarif ve stil dolu modelini siz de kombinlerinizle eşleştirmeye ne dersiniz? Dikkat etmeniz gereken ince nokta ise, giyeceğiniz pantolon veya eteğin çorabın üstüne kesinlikle değmemesi.


Renkli sonbahar - Resim : 7

Sonbahar geldi çattı fakat henüz güneşli havalar halen şehre hakimken seçeceğiniz güneş gözlüğü modeli kesinlikle havalı olmalı. Sizin için bu çarpıcı cat-eye silüeti ile dikkat çeken Max Mara Ingrid modelini seçmeye karar verdim. Çünkü bu özel model klasik ve sofistike tasarım anlayışının ve günlük stilin en üst temsilcisi… Ingrid doğasında metal yapıyı gövdedeki yanal kesikler ile ustalıkla ortaya çıkarıyor ve sofistike İskandinav tasarımından esintileri bolca barındırıyor. Bu son derece havalı gözlük modeli ile yapacağınız kombinler sayesinde ayrı bir havaya bürüneceksiniz.

Renkli sonbahar - Resim : 8

Moda haber
Koton markası bu kış modern şehirli kadının çağdaş yaşam stilini koleksiyonuna taşıyor. Bu son derece hareketli ve inovatif koleksiyonda kadınlar artık çok romantik ve nostaljik değil aksine keskin tasarımlar, renkler ve kumaşlar sayesinde, sıra dışı bir anlayışla geleceğe dönük biri… Sıcak pembe, açık kereste kahvesi ve koyu sarı tonlar daha nötr ve sade olan açık gri, bej ve siyahlar ile hem uyum hem de zıtlık içerisinde. Gösterişli paltolar, geniş omuzlu ceketler ve kazaklar, midi etekler, uzun elbiseler ve vücuda oturan maskulen takım elbiseler sizi geleceğe götürmeye hazır.

Renkli sonbahar - Resim : 9

Her sene büyük heyecan ve merakla beklenen H&M’in yeni tasarımcı iş birliğindeki son isim belli oldu; Londra merkezli, ünlülerin ve modaseverlerin çok sevdiği ERDEM ile anlaşıldı. Tasarımcı yepyeni bir kadın koleksiyonu ve kariyerinde ilk kez bir erkek koleksiyonu tasarlıyor. Erdem, güzelliğin gücüne inanıyor ve tasarladığı her parçada geçmişten referansları ve kişisel anlatımları sıkça kullanıyor. Yeni baskılar, özel kumaşlar ve inovatif formaların çokça konuşulacağı bu yeni koleksiyon 2 Kasım’dan itibaren dünya çapında seçili mağazalarda ve hm.com’da satışa sunuluyor.

Renkli sonbahar - Resim : 10