Stil sahibi bir yaz

Yeni mevsim şahane davetleri, şık törenleri, eğlenceli geceleri de beraberinde getirdi. Abiye ya da kokteyl elbisesi seçmenin bazı kuralları var.

Alexander Kokoskeriya

Alexander Kokoskeriya


Stil sahibi bir yaz

İlk kural günlük hayattaki tarzınızdan uzaklaşmayın; yani başka birine dönüşmeyin. İkinci kuralsa vücut formunuza uygun seçimler yapın. En doğru şekilde nasıl stil sahibi olacağınızı anlatmak istiyorum...

EN ÖNEMLİSİ VE İLK ADIM DOĞRU ELBİSE SEÇMEK. NASIL MI? Kendinize uygun bir elbise seçmeniz için vücut yapınızı çok iyi bilmeniz gerekir. Basenliyseniz, çan formunda midi boy elbiselerle kusurlarınızı kapatabilirsiniz. Kısa boylular için mini boy elbiseleri öneririm. Göbek bölgesi fazla olanlarsa korse detaylı elbiseler stil algısı yüksek bir seçenek olabilir. Uzun bacaklılar, derin yırtmaçlı elbiseleri tercih edebilir.

Gelelim renk seçimine... Her yıl moda olarak gösterilen bir renk mutlaka var. Bu rengi tercih etmemelisiniz çünkü gittiğiniz davette zaten çok sık karşılaşacaksınız. Eğer esmer ve buğday tenliyseniz beyaz, kırmızı, açık mavi ve pudra pembesi mükemmel bir seçim olabilir. Sarı saçlı ve beyaz tenliler ise pastel tonlarının tüm renklerini tercih edebilir. Kumrallar için renk alternatifi zaten pek fazla. Koyu ve iddialı renkler, kırmızı, gece mavisi ve siyah tercih edilebilecek renkler arasında ilk sırada yerlerini alıyor.

Son olarak ise kombin yapmaya geçmeden önce şunları bir kenara yazın... Kombininizi makyaj, saç, ayakkabı ve çanta gibi önemli detaylar her zaman sofistike bir şekilde tamamlar. Ayakkabı tercih ederken parıltılı, yüksek platformlu ayakkabılar yerine ince bantlı platformsuz ayakkabıları, yüksek topuklu parmak dekolteli stilettoları, güzel bir renk uyumu yakalamış stil olgusu yüksek topukluları tercih etmelisiniz. Saçlarınızda abartıdan her zaman kaçınmalısınız çünkü doğal bir görünüm elde etmek çok önemli. Yüz yapınıza göre büyük bukleler, uzun serbest bırakılmış saçlar veya örgü modelleri tercih edebilirsiniz. Makyaj konusunda profesyonel bir yardım almanızı şiddetle öneririm. Ne de olsa göz kamaştırıcı olmalısınız! Çanta seçimi her zaman elbise tercihine göre şekillenir. İddialı bir elbise tercih ettiyseniz çantanız daha sade olmalı. Elbisenizle aynı renkte bir çanta sizi gecenin stil sahibi kadını yapabilir… Zaten amacınız da bu   değil mi?

Stil sahibi bir yaz - Resim : 1

TRANSPARAN ETKİSİ
Yaz mevsiminin şüphesiz ki en önemli trendlerinden biri transparan kumaşlar ve onların ince ve son derece zarif yapısıyla ortaya çıkan romantik parçalar. Genellikle markalar etek ve elbiselerde özel transparan kumaşları kullanırken, bazı modaevleri transparan kumaşlarla çiçek desenlerini bir arada kullanmayı de tercih ediyor. Böylece feminen ve maskulen hatları arasındaki ince çizgi de belirginleşiyor. Dipnot olarak, transparan kumaşı tercih edecekseniz kilonuza ve yapınıza ekstra dikkat etmelisiniz. Bu yaz mutlaka transparan bir bluz veya bir elbise edininiz!

İSKANDİNAV sadeliğini teknoloji ve şıklıkla buluşturan Ecco, modayı yakından takip eden kadınlar için Soft 8 serisiyle ön plana çıkıyor! Yarım asırdır dünyanın her yerinde stil ve rahatlığı temsil eden marka, tek renkli şıklık olarak tanımladığı yeni koleksiyonu ile şehirli kadınların tempolu yaşam tarzına çağdaş bir stil katıyor ve konforu sadelikle birleştirip ayağınıza getiriyor. Ayrıca bu model ekstra esnek bir tabana ve ekstra yumuşak bir deriye sahip!

DANİMARKA'NIN tasarım çizgisinden ödün vermeyen Skagen, sadeliği ve zamansız tasarımları ile modern ve inovatif yapıyı bir araya getiriyor ve saatseverlerin vazgeçemeyeceği modeller sunmaya devam ediyor. En öne çıkan özellikleri ise; otomatik tarih ve zaman göstergesi. Bu sayede manuel olarak saatinizi ayarlama endişesi asla yaşamıyorsunuz. Uyku ve aktivitelerinizi tam ölçüyor, gizli arama ve mesaj uyarısına sahip, değiştirilebilir pil ömrü altı ay ve son olarak ise özel Skagen App yüklenerek iOS ve Android ile tam uyumlu hale geliyor.

CHLOE'NİN güneşin kucaklayıcı sıcaklığını yansıtan yaz koleksiyonunda Nola güneş gözlükleri, Maison’un rehber niteliğindeki 1970’ler ruhunu ve rahat erkeksi stilini temel alıyor. Çerçevelerin zarafet ve çok yönlülük sergileyen sportif ve grafik hatları, ikili üst burun köprüsü ve özgün işleme detaylarla süslenmiş altın rengi, dökme metal yapıyla daha da ön plana çıkıyor. Damla veya kare biçiminde iki göz alıcı silüetle sunulan camların beş adet eşsiz gradyan tonu mevcut ve bu camlar uzun süren yaz günlerinde mükemmel bir görünüm sergileyecek hafif ayna efektine sahip.

Stil sahibi bir yaz - Resim : 2

ZARİF çizgisi ve modern tasarımlarıyla modaseverlerin ilgi odağı olan Dilek Hanif, Koton için hazırladığı Dilek Hanif for Koton yaz koleksiyonu ile özellikle mezuniyet gecesinde şıklığı ile göz kamaştırmak isteyenlere iddialı parçalar sunuyor. Mezuniyet gecesi yaklaşırken ne giyeceğine karar veremeyen ve güçlü bir stil yaratmak isteyenlere birbirinden özel tasarımlar sunan koleksiyon, modern ve retro tarzı yeniden yorumlayarak, romantik ve sofistike bir ruhun izlerini sofistike bir biçimde yansıtıyor.

Stil sahibi bir yaz - Resim : 3

NARS'IN Sun Wash Diffusing Bronzer’ında yenilik ilham ile buluşuyor ve alışılagelmişin dışında bir bronzlaştırıcı karşımıza çıkıyor. Ürün, natürel ışığı hapsederek mat bir bitiş sağlıyor ve kusurlara nüfuz ederek doğal bir görünüm veriyor. Yumuşak ve ipeksi ince yapısı sayesinde ciltte kolayca dağılırken feminen bir görünüm sağlıyor. İçeriğindeki yarı-saydam toz parçacıklarında bulunan pigmentler doğal ten rengi ile uyum sağlayarak cildin görünümünü iyileştiriyor. Bu yaz sokaklarda ışıldamaya hazır mısınız?

Stil sahibi bir yaz - Resim : 4