Sezonun stil kodları

2017-18 Sonbahar/Kış sezonu geçmişten günümüze renkli bir çizgide ilerliyor. Nasıl bir kadın olmak istediğiniz kilit noktasını aklınızda tutarak, sezon trendlerini gözden geçirin ve stilinizin anahtar parçalarını belirleyin.

Alexander Kokoskeriya

Alexander Kokoskeriya


Sezonun stil kodları

Geniş omuzlu 80’ler
Özelikle geniş omuzlar ve bele oturan detaylarıyla bu kış modasına yön veren en önemli akımlar arasında yer alıyor. 80’ler akımı derken, 80’li yıllara ait önemli moda trendlerinin hepsini bunun içinde sayabiliriz elbette. Ama biraz hafıza tazelemek gerekirse; geniş omuzlar, metalik renkler, yüksek bel pantolonlar, kadife, drape, vinil kumaşlar tamamen öne çıkıyor. Tabii tüm bu trendlerin retro bir akım olduğunun ve yeniden yorumlandığının altını çizmek lazım. Bu kış mutlaka geniş omuzlu bir ceket edinin.

Sezonun stil kodları - Resim : 1

Jean-On-Jean
Bazen gerçekten hayret ediyorum, çünkü jean  icat edilmeseydi bu kadar pratik ve her daim stil başka ne giyerdik ki? Bu kış sezonunda denim üzerine denim modasının yükselişine tanıklık ediyoruz hep beraber. Jean ceketler yine aynı tonlardaki jean pantolonlar, etekler ve şortlar ile birlikte rahatça giyebilirsiniz. Genellikle yüksek belli kot pantolonların kot ceketlerle giyilmesi epeyce dikkat çekiyor. Bu kış mutlaka özel yıkanmış ve benzer tonlarda kot ceket ve kot pantolon edinin.

Sezonun stil kodları - Resim : 2

Oversize hacimler
Depresyon hırkaları ortaya çıksın demek istemiyorum elbette ama gerçekten öyle değiller mi? Üstünüze bir, iki, hatta üç beden büyükmüş gibi görünen parçaların yine yükselişe geçtiği bir kış sezonu sizleri bekliyor. Kat kat giyinmeyi bazen şart koşan kış mevsimi için büyük beden kazaklar, hırkalar ve dış giyim parçalarının şimdi tam zamanı ve üstelik geçen sezonlardan veya babaannenizin dolabından aldığınız tüm oversize parçaları bolca kullanabilirsiniz. Bu kış mutlaka kalın örgülü oversize bir kazak edinin.

Sezonun stil kodları - Resim : 3

Puf montlar
Bahsi geçen kış mevsimi olunca akla ilk gelen soğuk havalar ve sürekli titreyen bedenleriniz değil mi? Kalın ve puf şeklinde yıllardır giydiğiniz montlar bu kış sezonunda geri geliyor! Bundan trend olarak bahsetmek tuhaf olabilir ama yeni sezonda neredeyse tüm tasarımcılar kendi puf montlarını podyumlarda modaseverlerin beğenisine sunmaya devam ediyor. Üstelik bu sezon değişik kumaş ve tasarımlarda bolca görmek mümkün olacak. Bu kış mutlaka su geçirmeyen bir puf mont edinin.

Sezonun stil kodları - Resim : 4

Trend alarmı retro 70'ler
Bu yılın kış trendlerine yön veren yegane retro akımdan biri de şüphesiz asi ve renkli 70’ler... Barış ve sanatseverlik gibi değerlerin yoğun hissedildiği bu yılların, 80’ler akımından daha fazla hayranı olduğu konusunda hemfikiriz diye düşünüyorum. Belki de bu sebeptendir moda tasarımcıları 70’ler akımını sürekli gündeme getiriyor ve o çizgide parçalar üretiyor. 70’ler akımıyla birlikte bohem ve kovboy tarzı, mini etekler, sahte kürkler, kadife, baharat tonları, büyük kemerler, maksi etekler gibi detaylar öne çıkıyor. Bu kış mutlaka çiçek veya çizgili baskılı bir elbise edinin.

Sezonun stil kodları - Resim : 5

En Trend
Fazlasıyla kaliteli lens kullanan ve özel olarak üretilen el yapımı Retro Super Future güneş gözlükleri, bu sezon Tuttolente ful lens koleksiyonu ile sezon trendlerini zamansız bir bakış açısıyla bir araya getiriyor. Bu özel gözlükler çerçevesiz camları ve onu tamamlayan metalik görünümüyle hem sınırsızlığa göz kırpıyor hem de stile derinlik katarak sezona yeni bir bakış kazandırmaya hazır. Üstelik kuş tüyü kadar hafifler! Bu kış sezonunda özellikle sizin için seçtiğim alev kırmızı rengi bir güneş gözlüğünü, aksesuar çekmecenizde bulundurmaya ne dersiniz?

Sezonun stil kodları - Resim : 6

İtalyan çanta tasarımcısı Sara Battaglia, Salvatore Ferragamo ile birleşerek rengarenk bir çanta koleksiyonu yarattı. Bu özel koleksiyonda geometrik desenlerin eşlik ettiği yuvarlak hatlı formlar modern tasarımlarla birleşiyor. Özellikle klasikleşen zikzak motifleri bu sonbahar sezonunda renkli, taze ve feminen bir tavırla sokaklarda hayat bulmaya hazır.

Sezonun stil kodları - Resim : 7

Koleksiyonlarının şıklığıyla her sezon adından söz ettiren Michael Kors; lüks tasarımı, zengin renkleri ve modern detayları saat tasarım ustalığıyla kombinlediği  Lauryn saat modelini görücüye çıkarıyor. Bu özel model hem casual hem de elegant stile sahip şehirli kadınların en sevdiği modeli olacak. Üstelik yıldızlarla kaplı ışıltılı kadran ve yedi parçalı bilezik modern ve şık bir görünüm kazandırıyor. Bu son derece zarif mor renkteki saat modelini kolunuzda görmeye ne dersiniz?

Sezonun stil kodları - Resim : 8

Moda Haber
Her sene özellikle farklı ve son derece yetenekli oyuncular ile harika kampanyalara imza atan ve sadece Türkiye’de değil dünyada da birçok ülkede satış yapan jean ve casual giyim markalarından Mavi, millenials kızlarına özel tasarladığı ‘Mavi Glam’ koleksiyonunun yüzü olarak Bensu Soral’ı seçti. Bensu, yeni jenerasyonun cool ve eğlenceli stilini yansıtan koleksiyonun tanıtımı için kamera karşısına geçti ve ortaya son derece ışıltılı kareler çıktı. Bu kapsül koleksiyondaki taşlı jean pantolonlar, özel yıkanmış jean gömlekler ve ceketler, slogan baskılı tişörtler, sweatshirtler ve kısa bomber montlar dikkat çekici.

Sezonun stil kodları - Resim : 9

Zarif ve modern çizgisiyle zamana meydan okuyan Machka, bu kış sezonunda da özellikle güçlü ve stil sahibi kadınlar için gösterişli alternatifler sunuyor. Parlak oyunlu ve metalik etkili lüks jakarlar, saten düşes ve yünlü ekoseler; payet ve kristal taş işlemeli patchlerle süslenerek şehirli kadının karakteristik stil kodlarını oluşturuyor. Koyu lacivert, siyah ve kırmızının hakimiyetindeki koleksiyonda, metalik altın ve gümüş renkler de doğal tonlarla birlikte kullanılarak gerçeküstü bir görünüm vadediyor. Lüksün ve rahatlığın idealize edildiği pilili ve yüksek belli pantolonlara eşlik eden boynu saran yüksek yakalı sade ipek bluzler ve poplin gömlekler, sizi 40’lardan 70’lere uzanan bir yolculuğa davet ediyor.