Ah saçlarım vah saçlarım!

Saçlarınızı küstürmeyin...

Nilgün Yıldız

Nilgün Yıldız


Ah saçlarım vah saçlarım!

Kimseden çekmemiştir benden çektiği kadar... Zavallı saçlarım benim, sanki bu dünyaya kırılmaya, taranmaya, yıpranmaya hatta ve hatta sadece boyanmaya gelmişler. Oysa onların da ışıldamaya, yolda yürürken hasetle baktığım upuzun saçları olan kızların yaptığı gibi savrulmaya ihtiyacı var. Tek suçları benim kafa derimde yaşamak zorunda olan saçlarıma ben ettim siz etmeyin....

Biraz hüzünlü bir giriş yapmış olsam da gerçekten biz kadınların en büyük sorunlarından biri de saçlarına verdikleri zararlardır. Eminim sizin de anneniz “saçlarınla bu kadar çok oynama bak ilerde ararsın” demiştir. Fakat ben de herkes gibi bu cümleyi çok da önemli görmemiştim. Sonra ne mi oldu? Sonra saçlarımın rengiyle oynamam sonucunda önce saçlarımın dalgasını, sonra parlaklığını yitirdim.

Eğer siz de özellikle sarı saçı bir yaşam biçimi haline getirdiyseniz ve her ay dip boya, röfle gibi sorunlar yaşadıysanız aynı durumdan mustaripsiniz demektir. Aslında sorunlar önce kuaför değiştirmekle başlıyor. Birinde gördüğümüz saç modeline ulaşmak için onun kuaförüne gidiyoruz. Fakat giderken şunu düşünmüyoruz “Herkesin saç yapısı farklı” ya renk tutmuyor ya da saçlarımız elimizde kalıyor. Bu durum uzun süre beni meşgul ettikten sonra saç bakımının önemini anladım. Önce saçlarımın dalgasını geri kazanmak sonra da parlaklığı yakalamak için birçok ürün denedim. İşe önce saçlarımı kestirmekle başladım. Çünkü şu kesin; saçınızdaki kırılmış, yıpranmış saçları kestirmeden güzel saçlara kavuşamıyorsunuz. Sonra da ürün seçimine daha fazla özen göstermeye başladım. Bu ürünlerden en çok işime yarayanlarla başlamak gerekirse şampuanımı değiştirdim. Denediğim ürünler arasında en çok işime yarayanlar Bonacure’un Repair Rescue Acil Kurtarma serisi oldu. Bu seriyi yaklaşık altı ay kullandım.Bonacure Oil Miracle’ı ise banyodan sonra saç uçlarıma uyguladım.?
Kendi geliştirdiğim kurtarma tedavime Kerastase ile devam ettim. Kerastase’ın yıpranmış saçlar için olan maskesi çok işime yaradı. Saçlarım yavaş yavaş eski dalgasına kavuşurken en memnun kaldığım ürün yine Kerastase’ın Elixir Ultimate Bakım Yağı oldu. Bu yağı hala kullanıyorum. Banyodan sonra saç uçlarıma sürüyorum ve saçlarımı kendi halinde kurumaya bırakıyorum. Ertesi gün saçlarıma kendim şekil verirken eğer elektriklendiyse yine çok az miktarda bu yağı sürüyorum.
Bir de son günlerde Kerastase’ın saç derisi için ürettiği Initailiste ürününü deniyorum. Bu ürünü yeni kullanmaya başladığım için sonuçları hakkında henüz bilgim yok ama işe yarayacağını düşünüyorum.
Bu ürünler dışında arkadaşlarımdan L’Oréal Paris Extraordinary yağının da oldukça etkili olduğunu duydum. Söylemesi benden, denemesi sizden!

Ürünler
Kerastase yıpranmış saçlara özel bakım maskeski 200 ml, 106 TL
 Ah saçlarım vah saçlarım! - Resim : 1
Elixir Ultime Bakım yağı 125 ml, 99 TL
 
Initialiste 60 ml, 120 TL

L’Oréal Paris Extraordinary Oil, 24.90 TL
Ah saçlarım vah saçlarım! - Resim : 2