Aranan kan bulundu!

Evet, sonunda yıllardır peşinden koştuğum çareyi buldum... Selülitlerden kurtulmanın gerçekten bir yolu var. Ben denedim, oldu!

Nilgün Yıldız

Nilgün Yıldız


Aranan kan bulundu!

Yazılarımı okuyanlar bilir... Yıllardır şu baş belası selülitlerden kurtulmanın yolunu arıyorum. Hangi cihaz çıktıysa denedim, hangi at kılı fırçası çıktıysa aldım, hangi krem çıktıysa sürdüm ama istediğim sonuca bir adım bile yaklaşamadım derken yeni bir cihazın Türkiye’ye geldiği haberiyle tekrar kaldığım yere döndüm. Fakat bu sefer her şey farklı olacaktı. Adres Nişantaşı René Clinic oldu. Prof. Dr. reha Yavuzer’in sahibi olduğu bu kliniği oldum olası severim. En yeni yöntemleri burada denemişliğim olduğu için buranın benim için ayrı bir yeri var. Mikrodalga teknolojisi denilen ve ismi Coolwave Mikrodalga olarak geçen bu yöntemi denemek için heyecandan ölebilirdim ve koşarak kliniğin kapısını çaldım.

Mikrodalga teknolojisi
Kısaca bu yöntemi anlatmak gerekirse çoğumuzun mutfağında bulunan mikrodalga fırınlar gibi mikrodalga teknolojisini kullanan bu yeni cihaz, 2.45 gigahertz yani yüksek frekansda mikrodalgayı hedef hücrelere ulaştırıyor. Hedefe ulaşan enerji hem yağ dokusunda kalıcı azalma sağlarken aynı zamanda deri altında sıkılaşmaya ve selülit görüntüsünde de azalmaya neden oluyor.

Akıllı bir teknolojiye sahip cihaz enerji düzeyini belirlerken yağ kalınlığı, cinsiyet ve bölgeye göre ayarlarını otomatik yapıyor. Bir bölgenin işlemi yaklaşık 10 dakika gibi kısa bir zamanda tamamlanıyor. Uygulama sırasında hiç ağrı hissedilmemesi ise teknolojinin bir diğer önemli avantajı. Altı seansa kadar kullanılabilmesine rağmen çoğu bireyde 3 seans yeterli olabiliyor. İlk uygulamadan sonra bile kısa zamanda sıkılaşma ve incelme hissedilmeye başlanır. Sonuçların tam oturması 30-45 günlük zamanı alıyor. Bu süreci hızlandırmak için bol su tüketimi, hafif egzersiz veya lenfatik drenaj tercih edilebiliyor.

Denedim!

Benim tecrübeme gelecek olursak; özellikle dizimin üst tarafında kendini fazlasıyla belli eden selülitler beni çok rahatsız ediyordu. Ben de en hızlı sonucu anlamak için bu yöntemi denemeye karar verdim. Uygulamanın iki özelliği var hem selülitlere çare oluyor hem de sıkılaştırıyor. Yaklaşık 15 cm lik bir bölgeye yapıldığı için alan bir kalem yardımıyla çiziliyor. Sonra o alana ısı veren bir aletle masaj yapılıyor. Yani verdiği his bu. Önce ısıyı hissetmiyorsunuz fakat yavaş yavaş bölge ısınınca zaten diğer bölgeye geçiliyor. Sonrasında hiçbir morarma ya da kızarıklık olmadı, ki cildim çok hassas olmasına rağmen. Tek yapmanız gereken o gün duş almamak ve bol bol su içmek. Seans aralıkları genelde 15 gün oluyor. Ben şu ana kadar 3 seans uygulama yaptırdım ama gerçekten ilk defa farkı gözle görebiliyorum. Bir seansım daha kaldı ve o kadar memnunum ki diğer selülitli bölgelere de yaptırmayı düşünüyorum.

Bilirsiniz sonuç almadan yöntem yazmayı sevmiyorum ve size bu yöntemi gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. Denemeye değer siz ne dersiniz?