Biraz da gençleşelim

Biz kadınlar bayılıyoruz olduğumuzdan daha genç görünmeye....

Nilgün Yıldız

Nilgün Yıldız


Biraz da gençleşelim

Ben estetik cerrahinin özellikle de ameliyatsız müdahalelerin bir hayranı olarak son dönemde yeni tanıştığım bir yöntemden bahsetmek istiyorum. Özellikle botoks konusunda çok güvendiğim doktorlardan biri olan hatta son botoksumu da kendisine yaptırdığım Dr. Ayşe Özboya bana yeni bir yöntemden bahsetti.

Bu uygulamanın adı Voluma. Aslında adından da anlaşılacağı gibi boşluklara hacim vererek yüz gençleştirmeyi sağlayan bir yöntem. Ayşe Özboya, “Voluma aslında bir tür dolgu maddesi. Fakat dolgu olarak adlandırmıyoruz çünkü uygulandığı bölgeler farklı aynı zamanda amacının daha farklı olması. Etkisi de daha farklı. Biz hep yüzün alt tarafını ya da üst tarafını düzeltmekle uğraşıyorduk. Alında çizgiye botoks yaptık, burunla ağız arasında çukurcuklar gördük o bölgelere dolgu yaptık. Fakat aslında yüzü üçe ayırdığınızda 1/3 botoks alanı, 1/3 alt dolgu alanıdır ve 1/3 orta taraf ise voluma alanıdır” diyor.

Yüzün orta alanı yüze dinginliği, gençliği ve dinamikliği veren alan oluyormuş. Çünkü gözün altındaki bölge burası ve bu bölgede torbalanmalar, sarkmalar ve elmacık kemiklerinin düzleşmesi görülüyor. Bu yöntem bu sorunların azaltılması için kullanılıyor.

Dr. Ayşe Özboya, “Voluma hacim sağlıyor. Yaşla beraber yağ dokusunu yanak kısmında ve orta yüz bölgesinde kaybetmeye başlıyoruz. Kaybedilen yağa bağlı olarak hafif sarkmalar çıkıyor, gözaltları daha torbalı olarak ortaya çıkıyor ayrıca elmacık kemikleri yoksa kişi daha basık bir yüze sahip oluyor. Uygulama tam gözaltı torbalarına doğru orta yüze yapılabiliyor. Torbalanmayı ve burunla ağız kenarındaki çizgilere yapılabiliyor. Bir de elmacık kemiklerine doğru yapılabiliyor. Bu da yüzün yukarı çekmesine yardımcı oluyor yani lifting etkisi yapıyor. Voluma doldururken hacim veriyor hacim verirken de yüzün yukarı kalkmasını sağlıyor” diyor.

İçerisinde lokal anestezi olan bu yöntemde ağrı hissedilmiyor. Anında etkisi görülüyor. Tam oturması 2-3 haftayı alıyor. Yaptırıp hemen normal yaşantınıza dönebiliyorsunuz. Aynı zamanda dolgudan daha fazla süre bir yıl ya da bir buçuk yıl kalıyor. Sadece herkesin orta yüzündeki boşluk farklı miktarlarda oluyor. Bir voluma ile istediğiniz kadar olumlu sonuç almıyorsak ikinci voluma gerekebiliyor. Bunun için 3-4 hafta beklemek gerekebiliyor.

Uygulamanın ücreti 1000 TL civarında.

Ben özellikle gözaltı torbaları konusunda hassas olan biri olarak yöntemin etkili olmasından etkilendimO Cesaretimi toplayıp her an yaptırmayı düşünebilirim. Eğer siz de bu tür sorunlardan şikayetçiyseniz araştırdıklarınız arasına bu uygulamayı da katın derim.

Her türlü sorunuz için [email protected] adresine yazabilirsiniz.