“Boşlukları dolduralım”

Yüzde "çökme" olursa...

Nilgün Yıldız

Nilgün Yıldız


“Boşlukları dolduralım”

Bu cümleyi daha çok minibüs, dolmuş gibi toplu taşıma araçlarında duysak da güzellik de bu cümleden nasibini almalı...
Yüzdeki “çökme” kelimesini estetikle çok fazla haşır neşir olduğumuz bu son yıllarda duymaya başladık. Yüz nasıl çöker ki? Ya da yüz, sarkmanın yanında bir de çökme yaşarsa deprem görmüş bir milletin çocuğu olsa da nasıl dayanır ki gibi sorular aklımızı kurcalıyor.

Ben de her zamanki gibi aklımı kurcalayacağına fikrimi kurcalasın dedim ve bu çökmeler üzerinde son yıllarda oldukça etkili olduğu söylenen ışık dolgusu hakkında çok yakın dostum olan Dr. Dilek Avşar ile görüştüm. Yakın dostum diyorum çünkü kendisini iş nedeniyle tanımış olsam da her derdim olduğunda kapısını çaldığım ender isimlerden biri.  Dilek Avşar, yüzdeki çökmeler için son yıllarda kullanılan ışık dolgusu hakkında şöyle diyor; “Işık dolgusu hyalüronik asit içeren bir dolgu. Kolajen içeriyor. Özellikle gözaltındaki çökmelerde hafif renk değişimlerinde ve torbalanmalarda kullanılıyor. Etkisi ise en az bir yıl kalıyor. Gözaltını daha duru ve düz gösteren bir uygulama. Küçük miktarlarda uygulanıyor ve uygulandığı andan itibaren gözaltında düzlük ve parlaklık fark ediliyor. İçindeki antioksidanlar yaşlanmayı durdururken vitaminler renk açmaya etki ediyor. Hacim kazandırıyor” diyor. Kısacası tek bir uygulama sonrasında bile büyük değişimler beklemek çok da yanlış değil gibi geldi bana...
“Boşlukları dolduralım” - Resim : 1
Yılda 6 uygulama ile yüz ışık dolgusu yapılabiliyor. Normal dolgudan farkı ise normal dolguda sadece kolajen varken bunun içerisinde B12 vitamini, serbest radikalleri yok edici antioksidanlar da var. Hacim kazandırmaktan çok cilde su tutturarak anti aging etki sağlıyor.

Peki derin çökmeler sorusuna ise Avşar şöyle cevap veriyor; “Derin çökmeler varsa dolgu konulabiliyor. Böylece cilt hacim kazanıyor.”

Ben uygulamadım ama uygulama yapılan birini izledim. Korkulacak hiçbir şey yok. Botoks gibi bir iğne yardımıyla dolgu yapılacak yere ışık dolgusu enjekte ediliyor. Sonrasında ise fark hemen görülüyor. Özellikle gözaltı torbaları için etkili bir yöntem olduğu söyleniyor!