Çatlak sorularınıza cevap

Çatlak soru yaşıyorsanız, Bio One yöntemini deneyebilirsiniz.

Nilgün Yıldız

Nilgün Yıldız


Çatlak sorularınıza cevap

Öncelikle hepimizin aynı sorundan mustarip olmasına sevindim... Evet, sevindim çünkü dünyada tek çatır çatır çatlayanın ben olmadığımı bilmek çok güzel! Sizden aldığım maillerde hep aynı şey soruluyor. Ne oldu bir gelişme var mı? diye. İşte açıklıyorum; Evet gelişme var!

Ataşehir Estethica Tıp Merkezi'nde uygulatmaya başladığım bu yöntemi bir süreliğine askıya almış olmama rağmen yaklaşık 8 seans gittim. Bu işlemden sonra çatlaklarımın görüntüsünde gerçekten azalma oldu. Devam etmeyecek misin? diye soranlara yanıtım “Evet edeceğim”. Levent’teki Estethica Hastanesi'nde bir hafta sonra seanslarıma tekrar başlayacağım. Çünkü bu yöntemin etkili olabilmesi için yaklaşık 15-20 seans gitmek gerekiyormuş. Ben her zamanki gibi azimle başlayıp yarım bırakan biri olarak seansları tamamlamak konusunda bu sefer kararlıyım. Özellikle de sizden gelen mailleri görünce kendim için değil ama sizin için kendimi feda etmeliyim diye düşünüyorum! Şaka bir yana merak edenler için bu yöntemin aşamalarını şöyle anlatabilirim:

Bİ-ONE sisteminde uygulanan yöntem 4 aşamadan oluşuyor. Bir makine yardımıyla yapılan işlemde siz hiçbir acı hissetmiyorsunuz. Yaklaşık 45 dakika süren işlemde uyuyabilirsiniz bile!

Aşamalarının tıbbi terimlerini merak edenler aşağıda yazılanları okuyabilir:

1. Aşama Peeling: Çatlak dokusunda normal deriden daha kalın olan ölü deri tabakası mevcut. Özel soyma tekniği sayesinde çatlak dokusundaki ölü deri tabakası inceltilerek 
normal deri seviyesine getiriliyor. 

2. Aşama Besleme: Kare dalgaların faaliyeti ile aminoasitler ve hyalüronik asit içeren özel etkin bileşenler cilde veriliyor. Aynı zamanda kılcal duvarın damardaki kan akışı harekete geçiriliyor. Bu aşama cilt düzleşip parlaklık kazanıncaya kadar devam eder. 

3. Aşama Yenilenme: Hücrelerimizin normal fonksiyonlarını yerine getirmesi için Sodyum ve Potasyum gerekli olan temel maddeleri oluyor.  Bu sistem sayesinde hücreler ve fibroblastlar içine sodyum ve potasyum pompalanarak, hücrelerin biyolojik olarak aktivasyonu veya normalizasyonu sağlanıyor ve vücut kendi kendini yeniliyor. Bu şekilde yeni kolajen ve elastin fiberleri üretilmiş oluyor. Yeni kolajen üretme sürecinin 48 saat kadar kısa süre içinde başladığı bilimsel olarak kanıtlanmış.

4. Aşama Dengeleme: Cildin PH seviyesi dengeleniyor. Düşük oranlı glikolik asit ve hyalüronik asit içerikli etkin bileşenler kare dalgalarla cilde uygulanıyor ve çatlak dokusunun daha da pürüzsüzleşmesine, kolajen ve elastin artışına yardımcı olunuyor.