Çizgimi değiştiriyorum

Eyeliner’dan vazgeçmeyen

Nilgün Yıldız

Nilgün Yıldız


Çizgimi değiştiriyorum

Siz de benim gibi göz kapağının üzerine kalem çeken yani eyeliner’dan vazgeçmeyen ve bunu yıllar boyunca hiç değiştirmeyenlerdenseniz yaşadığım sorunlara yabancı değilsiniz demektir.

Sorun 1: Çizgimi bir türlü düz çekemem. Bir gözüm kalın bir çizgiye sahipken diğeri incecik olur. Hangisinin güzel olduğuna karar veremem ve ikisini de bozarım. Bu arada sabah sürdüğüm kalem ya da eyeliner’ım akşam ayanaya baktığımda yarım kalmış şekilde karşıma çıkar.

Sorun 2: Gözümü açıp kapadıkça göz kapağımın üzerindeki siyah lekeyi görür ve sinir olurum.

Sorunlarım bunlar peki çözümü ne? Şu sıralar bu sorunları hallettim. Güzellik dünyası sağ olsun! Yeni çıkan kurtarıcı çözümler artık eyeliner sevdamdan vazgeçmemem için çabalıyor.

Çözüm 1: Önceleri likit şeklindeki eyeliner’ları kullanırdım. Ama şimdilerde jel şeklindeki eyeliner’lar favorim. Fırçayla sürmek size zor görünüyor olabilir, benim için de durum aynıydı. Ama bir gün bir arkadaşıma göz kapağındaki eyeliner’ın nasıl bütün gün kaldığını sordum ve bana jel eyeliner kullandığını tavsiye etti. Gerçekten de işe yaradı. Bence denemelisiniz ama denerken de iyi bir fırçaya sahip olmalısınız. Böylece eşit çizgi çekmekte de çok zorlanmıyorum. Fırça direkt olarak elinizden kayıp gidiyor.

Denediğim jel eyeliner’lar arasında Bobbi Brown ve Maybelline’in ürünü var. Bobbi Brown’dan memnunum tek bir sorunu var biraz çabuk kuruyor. Yani daha içinde yarım kalmışken kurudu. Maybelline’in eyeliner’ı ise genel olarak kolay sürülse de fırçasını çok kullanamadım. Çok ince çizgi çekmek isteyenler için ideal. Fırça olarak tavsiyem ise Yves Rocher’in eyeliner fırçası.

Çizgimi değiştiriyorum - Resim : 1
Çözüm 2: Eğer göz kapağınıza eyeliner bulaşmasından şikayetçiyseniz size tavsiyem göz için çıkan bazlardan denemeniz. Bu bazlar eyeliner’ın bulaşmasını kesinlikle engelliyor. Bunlardan biri Deborah Milano’nun göz için olan özel bazı. Eğer bazla uğraşamam diyorsanız bir makyöz arkadaşım o bölgeye bol miktarda fondöten sürmenin de işe yaradığını söylemişti. Ben denemedim ama belki sizin işinize yarar.