Faslı kadınlar güzel mi?

Bugünlerde sağda Argan solda Argan nereye baksam Argan! Acaba ne ki bu Argan?

Nilgün Yıldız

Nilgün Yıldız


Faslı kadınlar güzel mi?

Benim Argan ile tanışmam bundan dört yıl önce (tam olarak tarihi hatırlayamıyorum) Nivea’nın yeni bir ürününü tanıtmak için biz güzellik editörlerini Fas’a götürdüğü bir basın gezisi ile oldu. O zamanlar Argan’ın ne olduğundan habersiz bir şekilde yola çıkan biz güzellik editörleri döndüğümüzde oradaki herkes gibi biz de çevremize “Ya bir yağ varmış biliyor musun saçlarına bir sürüyorsun parıl parıl parlıyor, hele cildine sürdün mü bebek gibi oluyor” gibi benzetmelerle anlatıyorduk. Tabii her basın gezisi gibi benim aklımda Argan’ın nasıl elde edildiğinden çok Fas’ın o gizemli dünyası kalsa da yine de Nivea’nın düzenlediği bu gezi için buradan teşekkür etmeyi bir borç bilirim.

Neyse Argan Yağı denilen bu yağ sadece Fas'da yetişen Argania spinosa ağacının meyvesinin çekirdeklerinden elde ediliyor. Tüm dünyada kozmetik alanında kullanılmaya başlayan Argan Yağı, dünyaca ünlü markaların anti-aging ürünlerinde hammade olarak da kullanılıyor. Kısacası Fas’ın turizmden yani Casablanca’dan sonraki en önemli tanıtımlarından biri.

Bu aralar çok konuşulan yağın kullanım alanları da çok çeşitli. Bu alanlardan biri de saç bakımı. Fas’tan bir şişe saf Argan yağı almış olan ben onu kullanmaya kıyamayarak bir süre ne yapacağımı şaşırmış olsam da şöyle işe yarıyor, böyle kullanın gibi tavsiyelerde bulunamayacağım ama ünlü kozmetik firmaları Argan Yağı içeren ürünler ürettiklerine göre oldukça etkili olduğu kabul edilebilir bir gerçek.

Bu arada tüm reklamlarda Faslı kadınların güzellik sırrı deniyor fakat Fas’a gittiğimiz arkadaşlarla düşündük Faslı kadınlar çok mu güzel acaba diye ama açıkçası benim hatırladığım kadarıyla çok da harika değillerdi, benden söylemesi.
Faslı kadınlar güzel mi? - Resim : 1
Down Under Natural’s Argan Oil Besleyici ve Kırılma Karşıtı Saç Bakım Serisi’nden Argan Oil Şampuan 14.90 TL
Faslı kadınlar güzel mi? - Resim : 2


Pauline markasının Argan yağlı saç bakım serumu, 26.50 TL