Gözümün nuru; botoks

Botoks artık göz altına da yapılıyor!

Nilgün Yıldız

Nilgün Yıldız


Gözümün nuru; botoks

“Kim çıkardıysa gösterin gidip elini öpücem” dediğim ender buluşlardan biridir benim için botoks. Yaptıranı da severim yapanı da!

Eğer 30 yaşını geçtiyseniz hele de mimik çizgileriniz 25 yaşından sonra her güldüğünüzde “ceeee” deyip ortaya çıkıyorsa botoks en yakın dostunuz olmuş demektir. Benim de öyle! Çizgileri yok etmekle kalmayıp aynı zamanda cildime parlaklık verdiği için de ayrılamadığım kadim dostum botoksun marifetlerini aslında bilmeyenimiz kalmadı. Tıpta birçok kas hastalığına iyi geldiğini, terlemeyi engellediğini biliyoruz. Kırışıklıkları zaten hiç söylemiyorum bile! Ve sürekli göz çevresine iyi geliyor dediğimiz botoks artık gözaltına da yapılıyor desem! Evet ve şu an bu mucize işlemi yapan ise Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Mustafa Karaca! 

Haberi duyunca sizce ne yapmış olabilirim? Tabi ki Mustafa Bey’in kapısında bittim ve kendisini soru yağmuruna tuttum. Mikrobotoks tekniği ile oldukça ince uçlu iğneleri kullandığını söyleyen Mustafa Karaca, “Göz altına yapılan klasik botoks uygulaması ince bir enjektör ucuyla deriyi ve deri altı dokusu geçilerek yapılıyor. Kas bulunuyor ve enjeksiyon kasın içine yapılıyor. Buradaki amaç ise kası bloke etmek. Mikrobotoks yönteminde ise botoks uygulaması mezoterapi şeklinde yapılıyor. Yani düşük dozlarda çok fazla noktaya yapılırken cildin altındaki kasa değil cildin içine veriliyor. Bu uygulamanın amacı kasın cilde uzanan dallarını bloke etmek oluyor. Bu uygulama yapıldığında alt göz kapağının orta kısmına kadar botoks yapmak mümkün. Böylece oradaki kırışıklıkları açmak da mümkün” diyor.

Hem genç hem yakışıklı hem de iyi bir elektro gitarist olan doktorumu bulmuşken bırakır mıyım? (Bu arada söylemeden geçemeyeceğim kendisinin bir müzik grubu da varmış.) “Mikrobotoks’un avantajları neler?” diye sorunca bakın neler öğreniyorum; Özellikle yağlı cilt yapısına sahip olan ve yüzünde akne sorunu yaşayanlar için de oldukça etkili bir yöntem. Cildin içine verildiği için cildin içindeki ter ve yağ bezlerini de etkileyerek bloke ediyor. Böylece ciltteki yağlanma azalıyor ve kalın cildin daha ince ve pürüzsüz gözükmesi daha parlak ve genç gözükmesi de sağlanıyor. Kısacası bir taşla iki kuş vuruyorsunuz hem kırışıklıklardan kurtuluyorsunuz hem de sivilcelerin kökünü kazıyorsunuz. 

Eğer kırışıklıklarım göz çevremi geçti gözümün altına kadar indi diyorsanız size tavsiyem mikrobotoks’u da seçenekleriniz arasında bulundurmanız. Ben memnun kaldım siz de memnun kalabilirsiniz!