Güzelliğe check-up

Sadece sağlık için check-up yapılacak değil, biraz da güzelliğimize baktıralım!

Nilgün Yıldız

Nilgün Yıldız


Güzelliğe check-up

Hepimiz güzelleşelim ama belli olmasın diye yana yakıla güzelleşme çareleri arayıp duruyoruz. Bazen doktorumuzu deli edip, “Yapın ama yapılmamış” gibi olsun diyoruz ama yapılan belli olmayınca da “Ama hiç belli olmadı ki” diye şikayet ediyoruz. Eee, ne de olsa biz kadınız, bilim adamları bile bizim isteklerimizi çözememişken, doktorlar nasıl çözsün değil mi? Neticede o da bir insan evladı… Biz böyle düşünürken estetik konusunda oldukça başarılı işlere imza atan Estetik ve Plastik Cerrahı Prof. Dr. Reha Yavuzer, R'enée Klinik'te uygulamaya başladığı yeni bir sistemle bir nebze de olsa kadınların sorununa çare olmayı amaçlıyor. Güzellik Koçu eşi Nur Bilen Yavuzer (bu arada güzellik koçu olması bir yana bana göre giyiminden makyajına çok güzel bir kadın, biraz kıskançlık ve biraz hasetle söylüyorum!) yaşlanmadan önlem alalım diye geliştirdikleri bu sistemi anlattılar. “Age Management” denilen bu teknoloji aslında bir cilt analiz sistemi. 

Bu yeni cilt analiz sisteminin avantajı, cildimiz yaşlanmadan önce nasıl tedbirler almamız gerektiği ile ilgili bilgileri bize sunuyor olması. Gençleştirme işlemleri yapılırken en önemli basamak kişinin ve sorunun analizidir. Bu analizi bir cihazla gerçekleştiren, Plastik Cerrah Prof. Dr. Reha Yavuzer ve Güzellik Koçu Nur Bilen Yavuzer de buna göre bir tedavi planlaması düzenliyor. Burada amaç kişiye anlık dokunuşlar yapmak yerine onun tüm yaş alma sürecinde yanında yer alarak kendisine özel bir program çerçevesinde yardımcı olmak. 

Age Management için adım adım neler yapılıyor?
Bilgisayar analizi: Kişinin bilgisayar yardımlı bir analizi gerçekleştiriliyor. Cilt 3 boyutlu olarak farklı açılardan görüntüleniyor, leke kırışıklık veya her ikisi birlikte olacak şekilde, cildin 5-7 yıl önceki ve sonraki durumunun simülasyonu yapılıyor. Deri altındaki kırmızı ve kahverengi bölgeler görüntülenerek, damarlar ve aknelerin analizi yapılıyor. Kırışıklık, leke, damar ve kalınlık açısından otomatik olarak gerçekleştirilen bu teknolojik değerlendirme ile güncel durum detaylı olarak ortaya konuluyor. 
Genetik analiz: Hastanın DNA örneklemesi ile genetik olarak yaşlanma sürecindeki yaşayacakları ve riskleri ortaya çıkartılıyor. Böylelikle yaşlanma süreci henüz başlamadan olacaklar bilimsel olarak ortaya konuyor.
Plastik Cerrahi analizi: Bu aşamalardan sonra kişi plastik cerrah tarafından birikim çerçevesinde deri, deri altı, kas, yumuşak doku ve kemikleri açısından değerlendiriliyor.
Estetik analiz: Bu veri ve analizlere ek olarak Güzellik Koçu tarafından değerlendiriliyor ve estetik normlar açısından mercek altına alınıyor.

Kısacası bu uygulama bize 10 yıl sonra cildimize neler olacağını önceden söylerken hangi tedbirleri hangi yaşta almamız gerektiğini de açıkça gösteriyor. Gerisi size ve cesaretinize kalıyor!