Havada yeni kokusu var

Şu sıralar neyle meşgulsün derseniz yeni çıkan parfümleri test ediyorum.

Nilgün Yıldız

Nilgün Yıldız


Havada yeni kokusu var

Özellikle Ocak ayında başlayan koku dansı genelde yaza kadar devam eder. Son çıkan parfümler arasında en gözde olanım ise Julia Joberts’in tüm güzelliğiyle reklamlarında boy gösterdiği Lancome’un La Vie Est Belle isimli parfümü. Hayat güzeldir anlamına gelen parfümün ismini telaffuz etmekte biraz zorlansam da kullanmaktan vazgeçemiyorum. Aslında şekerli kokuları pek sevmeyen beni bile içeriğindeki yasemin ve zambak özü, portakal çiçeği özü ve paçuli esansı ile kendine çekebilen güçlü bir parfüm. Fiyatı ise 50 ml 199 TL, 75 ml ise 279 TL.

Havada yeni kokusu var - Resim : 1
Bir de Guerlain’in yeni parfümü La Petite Robe Noire de şu sıralar gözdelerim arasında yer alıyor. Özellikle şişesi beni benden alıyor diyebilirim. Siyah kiraz, bergamot ve Bulgar Gülü ile Türk Gülü’nün harmonilerinden oluşan bu koku arkasında iz bırakacak cinsten. Özellikle gece gezmelerinde çantamın içinde yer almasını tercih ediyorum. 50 ml fiyatı, 225 TL, 100 ml fiyatı ise 322 TL.

Vazgeçemediklerimden bahsedecek olursak tabii ki yılların eskitemediği parfüm Tom Ford Black Orchid başta yer alıyor. Bazıları “Çok ağır!” diye nitelendirse de bana göre hem erkek hem de kadına bu kadar yakışan bir parfüm daha olamaz. Bu nedenle güzellik dolabımda o şişe hiç boş kalmaz!
Havada yeni kokusu var - Resim : 2
Bir de yine bir klasik haline gelen Hermes’im var. Elixir des Merveilles’i sürün ve gerisini ona bırakın. Özellikle erkeklerin çok çekici bulduğu bu parfüm benim vazgeçilmezlerim arasında yer alıyor.

Hermes Elixir des Merveilles 100 ml fiyatı, 323 TL.
Havada yeni kokusu var - Resim : 3
Peki ya yeni çıkanlar?

Ocak ayında karşımıza çıkacak parfümler arasında ise:

Hangimiz Kenzo kullanmadık ki? Kenzo bu sefer de karşımıza KenzoAmour I Love U ile çıkıyor. Kendisini henüz denemedim fakat şişesinden anladığım kadarıyla gül kokusu baskın gibi görünüyor. Fiyatı, 40 ml 142 TL

Just Cavalli for her, Roberto Cavalli parfümlerinden yola çıkarsak denenmesi gerekenler listesine alınabilir. Fiyatı, 75 ml 193 TL