Hayaller gerçek olsa!

Yaz geliyor peki bu ne demek oluyor? Tabi ki kendinle uğraşabileceğin kadar uğraş demek!

Nilgün Yıldız

Nilgün Yıldız


Hayaller gerçek olsa!

Ben de tam olarak öyle yapıyorum. Yaz geliyor paniğini yaşamamak için bu yıl ilk defa önceden önlem aldım. Ne yaptın derseniz tam bir yıl boyunca hiç aksatmadan bir sporu yaptım. Evet, ister inanın ister inanmayın, ki ben bile inanmakta zorluk çekiyorum. Ne mi yaptım? Fit In Time denilen mucizevi sporu denemeye karar verdim. Uzun zamandır duyduğum spor aslında bir makineye bağlanarak yapılıyor. Ben Göktürk’te yaşadığım için oradakine gidiyorum ama her bölgede bulunuyor.

Bu sporun özelliği sade 25 dakika sürmesi ve uzmanlarda göre bu 25 dakikanın spor salonunda geçirilen 4 saate eşit olması. Bir personal trainer ile birlikte 25 dakika nefes almadan çalışıyorsunuz diyebilirim. Bir de benim gibi Can Berkin Arseven gibi dişli bir hocaya düştüyseniz arkanıza bakmadan kaçmanız için bir şansınız var demektir. Kendisi 25 dakikanın 5 saniyesini bile boş geçirtmez, sağ olsun, var olsun!

Peki nedir bu Fit In Time?
Klasik antrenmanlar sırasında beyin, kasların kasılıp harekete geçmesini sağlayan elektrik sinyalleri gönderir. EMS denilen sistemle çalışılan bu yöntemde ise beynin gönderdiği sinyallere ek olarak kaslara dışarıdan, çok daha yoğun uyarılar gönderiliyor. Bu sistem sayesinde kaslar, hiçbir ağırlık kullanmadan ve eklemlere en ufak bir yüklenme olmadan çok daha kısa sürede, çok daha yoğun bir şekilde aktive ediliyor.

Bu sporun en güzel yanlarından biri de spor salonunda “Ne giyeceğim?” diye yaşadığınız paniğin olmaması. Sadece bir spor ayakkabı ve yedek bir iç çamaşırını yanınıza alıyorsunuz. Siyah bir tayt ve tişörtten oluşan özel bir kıyafet giyindikten sonra size suyla ıslatıp yine yelekli bir kıyafet giydiriyorlar. Biraz Robocop vari görünseniz de bence merak ediyorsanız ve sıkılaşmak istiyorsanız tavsiye ederim.

Ne yapılıyor?

Sakın makineye bağlanıp, öyle durmanın neresi zor demeyin çünkü 25 dakika boyunca ağırlık kaldırmadan squat’a fitness salonunda yaptığınız tüm hareketleri yapıyorsunuz.

Sonuç
Bende kilo bakımından çok büyük sonuçlar var desem yalan olur. Fakat gerçekten hiç olmadığım kadar sıkı bir vücuda sahip olduğumu ve kas oranımın arttığını söyleyebilirim. Zaten bu sporu zayıflamaktan çok sıkılaşmak ya da formunuzu korumak için yapmanızı tavsiye ederim. Tabi, bu benim şahsi görüşüm.