Kaşıma bir baksana!

Sonunda kaş sorunumdan kurtuldum! Nasıl mı?

Nilgün Yıldız

Nilgün Yıldız


Kaşıma bir baksana!

Bu aralar kime dokunsan kaşından bahsediyor. Daha önce de bu konuyla ilgili yazı yazmıştım ve kaş kalınlaştırmak için neler yaptığımdan bahsetmiştim. Fakat baktım ki olacak gibi değil yeni çaremi buldum! Aslına bakarsanız benim kaşlarım öyle incecik değil sadece daha önceleri “Ebru Gündeş gibi alınsa yaaa” dediğim için son yılların gözdesi kalın kaşlara uymayacak kadar kavisliydi. Uzatmaya çalıştıkça da bir kısım yerler uzadı bir kısım yerlerin arasında ise boşluklar kaldı. Yaklaşık 6 ay boyunca kaşımı hem serumlarla besledim hem de bir ressam ustalığında boyadım. Fakat sonra düşündüm ki her gün boyamak yerine başka bir yöntem yok mu? Tamam biliyorum şimdi hepiniz “kaş dövmeleri var ya” diyeceksiniz. Ama ne yalan söyleyeyim her kuaförün kapısında yazılan “Kaş dövmesi” yapılır bana çok itici geliyor hatta yaptıranları gördükçe “Asla” dediğim bile oluyordu. Başka bir yöntem ararken birkaç arkadaşımdan adını duyduğum ve yaptığı işle dikkatimi çeken Nur Bilen Yavuzer’i buldum. Aslında eşini hepimiz yaptığı estetik operasyonlardaki başarılarından tanıyoruz. Estetik ve Plastik Cerrah Prof. Dr. Reha Yavuzer’in eşi olan Nur Hanım ile önce tanışmak istedim. Aslına bakarsanız öncelikle bu işlemin klinik ortamda yapılması çok ilgimi çekti ve Nur Hanım’la da tanışınca doğru bir karar olacağını anladım. Çünkü kendisi aslında makyaj eğitimleri konusunda dünyanın birçok yerinde eğitim aldıktan sonra Londra’da özellikle kanser hastaları için uygulanan mikro pigmentasyon tekniğini öğrenerek işe başlamış. İşe başlamış diyorum çünkü önceleri hastalar için uygulanan bu işlemi şimdi klinik ortamda kaşlarına şekil vermek isteyenlere uyguluyor.

Nasıl uygulanıyor?
Mikropigmentasyon tekniğinin çok özel boyalar kullanılarak yapıldığını belirten Nur Bilen Yavuzer, “Adından da anlaşıldığı gibi mikro incelikteki iğneler ile deri altına pigmentleri yerleştiriyoruz. Uygulamadan önce hem doğru şekli hem de rengi bulmak için geniş bir zaman harcıyoruz. Burada kişinin mutlaka önceden edindiği bazı alışkanlıkları ve istekleri oluyor ama benim için ifadesine yakışacak şekli bulmak ve cilt alt tonuna uygun rengi belirlemek çok önemli. Örneğin sarı veya koyu renk saçlı olmak renk seçerken birinci faktör değil, alt tonu sıcak olan birine koyu ve soğuk bir renk uygulanır ise renk gri olur. Sıcak bir renk direk uygulanır ise de kızıl olur. Pigmentler dışarıdan uyguladığımız malzemeler gibi değildir, her ciltte farklı renge döner. Bu yüzden kullanılan boyalar nötralize edilmeli, yani içlerindeki kızıla ve griye dönecek pigmentler pasif hale getirilmeli. Bunu da boyalara karıştırdığımız farklı maddeler ile sağlayabiliyoruz ve doğru malzemeyi kullanmak gerçekten çok önemli” diyor.

Kaşıma bir baksana! - Resim : 1

DENEDİM
Yine her zamanki gibi kendimi feda edip şu aciz kaşlarımı güzel bir şekle sokmak için kendimi feda ettim. İlk olarak kaşlarımın üzerine uyuşturucu bir anestezik krem sürüldü. Bu sırada kaşlarımın nasıl olacağını göstermek için kalemle şeklini belirleyen Nur Bilen Yavuzer, aynı zamanda kaşa özel bir ölçüm aletiyle ölçüler yaptı. Yarım saat kadar bekledikten sonra uyuşmuş olan bölge bir iğnenin ucuyla hafif çizikler halinde kazıldı. Böylece daha güçlü bir anestezi ile uyuşturuldu. Sonrasında kaş rengime uygun renkler bulundu ve işlem başladı. İşlem sırasında hiçbir şey hissetmiyorsunuz ve yaklaşık 1 saat kadar sürüyor. İşlem sonrasında o bölgenin mikrop kapmaması için bir krem veriliyor ve bu kremin bir haftaya yakın o bölgeye gün içinde sürekli olarak sürülmesi gerekiyor. Ayrıca işlemin yapıldığı gün kesinlikle suyla temas edilmemeli ve sonrasındaki günlerde de duştan önce kaşların vazelin ile kaplanması gerekiyor. Şu an ikinci günüm ve kaşlarımın rengi henüz biraz koyu, fakat bu koyuluğun birkaç güne kadar geçeceği zaten söylenmişti. Ayrıca şekle de bayıldım. Kesinlikle dövme gibi durmuyor. Bir de unutmadan söyleyeyim renkler 2-3 yıl içinde siliniyor, eğer rengi koruyarak devam etmek istenirse de 12-15 ay zarfında tekrarlanması öneriliyor. Rötuş için ise 1 ay sonra tekrar gitmek gerekiyor. Merakla beklenen soruyu da sordum tabi ki! Kaşımı nasıl aldıracağım? Bunun için güvendiğiniz bir kaş tasarımcısına gitmelisiniz ve kaşınızın şeklini bozmadan almasını söylemelisiniz. Zaten şekil belli sadece çıkanları alması yeterli olacak gibi görünüyor. Bu arada sizin için fotoğraf da çektim, bir bakın bakalım beğenecek misiniz?

Merak ettikleriniz için; [email protected] adresine mail atabilirsiniz