Kirpikler fora!

Kirpiklerinizi rimelle değil sürme tekniğinizle uzatın...

Nilgün Yıldız

Nilgün Yıldız


Kirpikler fora!

Türkan Şoray’ın filmleriyle büyüyen bir kuşak olarak upuzun kirpikler hepimizin hayali oldu... Bir yakışıklı gördüğümüzde gözleri kırparak başladığımız Türk filmi hikayemiz yaş ilerledikçe “aman seksi görüneyim” diye değişti. Böyle olunca da büyük ihtimalle sizin de benim gibi denemediğiniz kirpik işlemi kalmadı.

Kirpiklerimi uzatmak için uzun bir süre tek tek takılan şu takma kirpiklerden kullandım. Birkaç defa yapışkanın gözüme kaçması nedeniyle kör olma tehlikesi atlatınca onu bırakıp Sephora’da satılan şu bütün kirpiklerden kullanmaya başladım. Fakat onu da sadece gece gezmelerinde takmak nasip oldu.

Kirpiklerle uğraşım bir süre sürdükten sonra bir tüyo öğrendim. Ne mi? Çok kolay; rimel! Evet, yanlış duymadınız rimeller özellikleriyle birbirlerinden ayrılıyor olabilir ve bugüne kadar biri uzun, biri dolgun, biri hacimli, biri kıvrık gösteren rimeller arasında kafanız da karışmış olabilir. Ama bu vereceğim tüyo ile hangi rimeli seçerseniz seçin kirpikleriniz uzun görünecektir.

İşte açıklıyorum! Rimel fırçanızı elinize alın ve kirpiklerinizi bu fırçayla önce sağa sonra sola doğru tarayın. Bu işlemden sonra ise önce üst, sonra da alt tarafa doğru rimelinizi sürün. Ben denedim ve gerçekten fark gördüm. Bu iyiliğimi de unutmayın!