Senden korkan yok; YAZ

Bu bir isyandır hem de yaza karşı bir isyan!

Nilgün Yıldız

Nilgün Yıldız


Senden korkan yok; YAZ

Aman her yıl aynı terane... Kışın çok kilo aldım, aman da aman şu selülitleri pareo ile mi saklasam, pareosuz ayağa mı kalkmasam, yetti ama!!!!

Bu bir isyandır hem de yaza karşı bir isyan! Hayır üç ay sürecek bir mevsim için neden altı ay boyunca hazırlanmamız gerekiyor ki... Ben anlamadım, anlamayacağım da... Eminim bu konuyu siz de çok anlamadanız ve benim gibi ne yapalım bu hain yaza karşı gardımızı alalım dediniz. Önce ne yapsam diye düşünmeye başladım ve adım adım yaza hazırlık aşamasını sizin için yazdım. Sonuç aldım mı? Henüz değil bekliyorum, bekleyeceğim, hep bekledim, belki bir gün, belki her gün....

Selülit

Selülit savaşımı artık sağır sultan duydu duymasına da ben hala azimliyim. Bir kere uzun süredir Vella Shape uygulamama devam ediyorum ve Vella Shape 2’ye geçtim. Sağ olsun bu konuda Divinia Güzellik Merkezi’nin estetisyenleri bana her konuda destek oluyor. Özellikle Gizem Günaydın ve Nuriye Çay bana tam destek oluyorlar. Kapıdan içeriye girdiğimde biri selülit, biri cilt derken bir bakıyorsunuz beni baştan yarat programındasınız. Kısacası ilk işim selülit uygulamasına devam etmek. Etkili oldu mu? Evet, gerçekten oldu.


Reformer

Reformer benim için instagram’da gördüğüm bacakları yukarıdan asılan güzel vücutları kadınlardan ibaret bir spordu. Ama bir gün en yakın arkadaşım gelip de şu kadar santim inceldim, şu kadar kilo verdim deyince soluğu koşarak Della Yoga Pilates’te aldım. Bir spor özürlü olarak doğan ben, açıkçası bu sporu çok sevdim. Özellikle Reformer Eğitmenim Murat Dumanlı’ya teşekkürü bir borç biliyorum. Çünkü kendisi beni Rambo’nun hazırlanma sürecine hazırlar gibi çalıştırdı. Sadece bacaklardan asılmakla kalmadık, fitness’ın tüm gerekliliklerini kombinledik. Biraz step, biraz kol, biraz squat eklediğimiz Reformer sayesinde 10 seansta bacak bölgemden tam 3 cm inceldiğimi söylemek isterim.


Fit in Time

Şu sıralar oldukça revaçta olan bir uygulama olan Fit in Time’ın da kısa sürede vücudu toparladığını duyunca bir koşucu edasıyla oraya da gitmeye başladım. Aslında bu 25 dakika yapılan bir spor, tek farkı yaparken vücudunuzun belirli noktalarına elektrotlar bağlanıyor. Özel bir kıyafet giyilerek yapılan bu egzersiz programında önce giydiğiniz kıyafetler iyice ıslatılıyor. Belirli kas gruplarına yerleştirilen bu elektrotlar siz spor yaparken elektrik akımı gibi bir akım veriyor. Korkmayın hiçbir yeriniz acımıyor fakat 25 dakika sonra 3, 5 saat spor yapmış gibi oluyorsunuz. Göktürk Fit in Time şubesindeki eğitmenim Can Berkin Arseven ise robocop edasıyla çalışırken, beni epey zorlasa da oldukça sabırlı olduğunu söyleyebilirim. Verdiği diyet listesi ise kas yapmam için vücudumu destekliyor. Bugün 3.derse gitmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bakalım, sonuçları size bir ay sonra yazacağım! Beni takip etmeye devam ediniz...


Tabi ki selülit kremleri

Senden korkan yok; YAZ - Resim : 1

Eee, yaza yaklaşırken selülit kremleri olmadan olur mu? Şu aralar kullanıma başladığım ve denediğim selülit kremleri arasında ilk sırayı Lierac alıyor. Body-Slim Triple Action Concentrate ürününü sabah akşam düzenli kullandığınızda selülitlerin giderilmesine yardımcı olduğu söyleniyor. Ayrıca sıkılaştırdığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Senden korkan yok; YAZ - Resim : 2

Bir diğer gözdem ise Elancyl Selülit Karşıtı Aktif Masaj Kiti, Bu kitin içerisindeki masaj başlığının üzerinde bir delik bulunuyor, duş yaparken kreminizi bu delikten içerisine döküp, selülitli bölgenize masaj yapıyorsunuz. İki haftada selülitli görünümden kurtulmanıza yardımcı olduğu iddia ediliyor. Bakalım iddialar doğru çıkacak mı?