Üşüyerek zayıfla!

İncelmek için donma zamanı...

Nilgün Yıldız

Nilgün Yıldız


Üşüyerek zayıfla!

Ah şu kilolar diyerek güneşin altında oturmak artık demode! Çünkü zayıflığın yolu donmaktan geçiyor!

Hep aynı cümle ile başlasak da yazın geldiği doğrudur! Kiloların dışarı çıktığı da doğrudur! Hatta kiloları gizlemenin artık bir yolu kalmadığı kesinlikle doğrudur! Ben de bu panikle yola çıktım ve dere tepe düz gitmeden önce bölgesel zayıflama yöntemlerini araştırmaya başladım. Bunlardan ilk denediğim ise bugünlerde oldukça moda olan bir yöntem; Dondurarak zayıflama!

Bugüne kadar denediğim yöntemler özellikle de bölgesel zayıflama yöntemleri fazlalığın bulunduğu bölgeyi ısıtarak oradaki yağların atılmasını sağlıyordu. Fakat bu dondurarak zayıflama yöntemi bana ilginç geldi. Ve her zamanki cesaretimi gösterip kendimi feda ederek bu yöntemlerden biri olan “Cool Shaping”i denemeye karar verdim. Ama önce peki nedir bu yöntem diye Dr. Yasemin Hizarcı ile görüştüm. 

Nasıl uygulanıyor?
Vakumla dondurma yöntemi olarak isimlendirilen bu uygulama göbek, bel, alt-üst karın, sırt, sütyen alt bölgeleri, bacak, basen ve kollarda etkili olmayı amaçlıyor. Belirgin bölgelerde oluşan yağ birikimlerinin yüzde 20 ila yüzde 40 oranında kalıcı olarak azalmasında etkili bir tedavi olduğu söyleniyor. Yöntemin en etkileyici yanı ise sadece bir tek seansta fazlalıklardan kurtulabileceğinizin iddia edilmesi. Her yaştan erkek ve kadınlara uygulanabilen bir yöntem olduğunu dile getiren Uzman Dr. Yasemin Hizarcı: “Uygulanan bölge ya da bölgelere cildin korunması için ıslak mendil benzeri koruyucu ped malzeme kullanılıyor.Coolshaping Yöntemi, vakumlu başlıkları sayesinde uygulandığı bölgedeki yağ hücrelerini donduruyor ve 3 hafta sonrasında biyolojik ölümü gerçekleşen yağ hücrelerinin vücuttan atılımı başlıyor. İlk olarak uygulamanın yapıldığı bölgede bir yumuşama hissediliyor ve sonrasında (1,5 ay) gözle görülür bir incelme fark ediliyor” diyor.

Denedim!
Sizin için kendimi feda ederken heyecanlanmadım değil tabii! Önce bölgesel fazlalığım olan basen bölgemde bir ölçüm yapıldı. Sonra sırt üstü yattım ve vakumlu makinenin başlıklarının içine fazlalık olan bölge yerleştirilmeden bir pedle o bölge kaplandı. Bunun nedeni ise ciltle direkt temasın engellenmesiydi. Sonra ne mi oldu? Önce makinenin başlıkları içindeki bölgeyi sanki elektrikli süpürge makinesi içine çekiyordu. Sanki bir sızlama ve sızlamayla birlikte bir donma hissi duyuyorsunuz. Fakat bu his yaklaşık 2 dakika falan sonra ortadan kayboluyor. Olduğunuz yerde yatıyorsunuz ve 45 dakika boyunca telefonunuzla oynayabiliyor, televizyon izleyebiliyorsunuz. Uygulamayı yaptıralı bugün 1 hafta olacak ve sonuçların 1.5 ay sonra alınacağını düşünürsek belki de kumsalda bir Barbara Palvin edasıyla dolaşmama az kaldı demektir. Bu arada hafif bir morarma olduğunu söyleyeyim de ertesi gün havuza gitme planı yapıp da benim gibi hüsrana uğramayın!!!!!

NOT: Bu uygulama ile ilgili gelişmeleri size yazacağım ama sorularınızı mail adresime de gönderebilirsiniz.