Yandımmmmm!!!

Şu sıralar gündemimde ne mi var? Tabi ki güneş kremleri...

Nilgün Yıldız

Nilgün Yıldız


Yandımmmmm!!!

Yaz gelince en çok bikini modelimizin bir de güneş kremimizin derdine düşeriz. Ben bile sürekli güneşin zararlı hakkında yazılar yazsam da bronzluk denilen o çekici vücut makyajından kurtulamam. Neden mi? Çünkü bronzlaşınca makyaj yapmamıza gerek kalmaz, bacaklarımız hiç olmadığı kadar güzel göründüğü için istediğimiz kısalıkta şort, etek giyebiliriz, canlı, mutlu, enerjik görünürüz. Ve bunların hepsi eminim şu an bu yazıyı okuyan herkesin bahanesidir. Bu bahaneyi abartmadan kullanmak ise gerçekten mümkün.

Ben teni hassas biriyim. Zamanında ilk günden güneşin altında saatlerce yatmak gibi hatalarım olduğunda sızlayan yerlerime yoğurt sürmek yerine programlı güneşlenmeyi öğrenseydim şimdi ne güneş lekelerim ne de çillerim olurdu. Bu tecrübelerden yola çıkarak bu yıl dikkatli bir güneşlenme stili oluşturdum. Nasıl mı? Aslında uzmanların önerdiğinden biraz farklı olsa da ilk gün yüksek koruma faktörlü bir güneş kremini tercih ediyorum. Aslında size şu sırrı de vermem lazım siz de benim gibi yandıktan sonra deri değiştirmeye yani soyulmaya başlıyorsanız yüksek korumayla bronzlaşmaya başlamak en iyisi. Önce Spf30 bir krem kullanıyorum fakat tabi ne yalan söyleyeyim güneşin altında saatlerce yatmayı ihmal etmiyorumO Sonrasında ise daha düşük korumalı ürünlerle güneşlenmeye devam ediyorum.

Bu ara bir de gözdelerim var. After Sun denilen daha önceleri denizden eve geldiğimizde buladığımız nemlendiricilerden biraz farklı ürünler.  Bu ürünler ne mi yapıyor? Benim kullandığım kadarıyla bronzluğu en uzun süre korumanızı sağlıyor. Benden söylemesi O

Yaz aylarında çok fazla makyajdan bahsetmek içimden gelmiyor. Çünkü kalem sürsem akıyor tek kullandığım ise bronzlaştırıcı pudralar oluyor. Bunlar arasında ise oldukça favori ürünlerim var ve kesinlikle tavsiye ediyor. Birincisi yıllardır değişmeyen bir ürünüm Physicians Formula’nın Bronze Booster’ını denemelisiniz. İkincisi ise Guerlain’in dört renkli bronzlaştırıcı pudrası. İkisine de bayılıyorum.

Bu kadar çene çalmak yeter diye düşünüyorum. Şimdi gelelim favori güneş kremlerim ve after sun ürünlerime işte en sevdiklerim:
Yandımmmmm!!! - Resim : 1
Shiseido Sun Protection Compact Foundation N SPF 30,  yaz makyajı için ideal bir kompakt pudra 85 TL


Yandımmmmm!!! - Resim : 2


Lierac Sunific Solaire 2 Melt-in Cream Spf 15, ben bununla güneşlendim ve gayet memnun kaldım, 209 TL

Yandımmmmm!!! - Resim : 3

Lancaster/Infinite Bronze

Yandımmmmm!!! - Resim : 4
Guerlain Terracotta Sun, 120 TL