Izgara somon salatası tarifi nasıl yapılır?

Haftaya hafif bir başlangıç yapmak istenler için Şef Batu Başaran’dan şahane bir öneri.

KAÇ KİŞİLİK

1 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

150 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

KALORİ

291

Prodüksiyon: Selen Tanyeri
Fotoğraf: Nurdan Usta

Izgara somon salatası için malzemeler

  • 120 gr kılçıkları ve derisi temizlenmiş somon
  • 3 gr tuz
  • 1 gr karabiber
  • 10 gr zeytinyağı
  • 80 gr maskolin
  • 80 gr bebek ıspanak
  • 10 gr kapari
  • 20 gr dilimlenmiş portakal
  • Kırmızı soğan turşusu

Portakal vinegret sosu için

  • 70 gr portakal suyu
  • 200 ml zeytinyağı
  • 5 gr tuz

Izgara somon salatası tarifi nasıl yapılır? adım adım yapılışı

1 Somonu, tuz, karabiber ve yağ ile marine ettikten sonra önceden ısıtılan ızgara tavasında ya da ızgarada, içi kurumayacak ve suyunu bırakmayacak şekilde pişirin.
2 Ispanak yapraklarını ve maskoliniyi suda yıkayarak temizleyin. Dilimlenmiş portakalları, kapariyi, kırmızı soğan turşusunu, yeşilliklerle ayrı bir kasede buluşturun.
3 Ayrı bir yerde salata sosunun malzemelerini homojen bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın. Ardından salata kasesine yeşilliklerin üzerine sosu ekleyerek iyice harmanlayın.
4 Tüm karışımı servis tabağına aldıktan sonra pişen somonu yanına ekleyebilirsiniz.
5 Kırmızı soğan turşusu yapımı için; 200 gr beyaz sirke, 100 gr şeker, 10 gr tuz, 1 parça yıldız anason ve 2 parça kakuleyi sos tenceresinde kaynatın.
6 300 gr kırmızı soğanı, kabuklarını soyup istediğiniz formda doğrayın. Sirke karışımını bir kavanoza boşaltın ve içine doğranmış soğanları ekleyin.
7 Kavanozun kapağını kapatın ve hemen ardından ters çevirerek 2 saat bekletin.