Diyet mantı tarifi nasıl yapılır? Kalorisi az lezzeti çok: Diyet mantı tarifi

Mantıyı kim sevmez dediğinizi duyar gibiyiz. Evet mantı çoğu kişinin hem pratik hem de doyurucu olması nedeniyle favori yemekleri arasında bulunuyor. Ama kalorisi mantıseverleri düşündürmüyor değil. O yüzden biz de sizin için diyet mantı hazırladık. İşte aradığınız o tarif...

KAÇ KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

KALORİ

270

Mantı küçükten büyüğe herkesin en sevdiği yemekler arasında yer alıyor. Özellikle Anadolu mutfağında birçok çeşidi bulunuyor. Ancak mantı kilo vermek isteyenleri zorlayan bir yemek olarak karşımıza çıkıyor. Glisemik İndeksi yüksek olduğu için yedikten kısa bir süre sonra acıkmanıza neden olabilir, günlük alınan kalori miktarının artmasına neden olur ve kilo vermenizi engelleyebilir. Ancak doğru malzemelerle yapılan mantı sizin bu tarz problemler yaşamanıza engel olabilir. 

Diyet mantı için malzemeler

  • 140 g karabuğday unu
  • 230 g kepekli un
  • 1/4 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 200 g yağsız kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • Birer tutam karabiber
  • kaya tuzu
  • pul biber

Diyet mantı tarifi nasıl yapılır? Kalorisi az lezzeti çok: Diyet mantı tarifi adım adım yapılışı

1 Pul biber, karabiber, soğan, sarımsak, maydanoz ve kıymayı iyice yoğurun.
2 Unları geniş bir kaba alıp eleyerek karıştırın.
3 Karıştırdığınız unun ortasını açarak süt, yumurta ve tuzu ekleyip güzelce yoğurun.
4 Tezgahı unlayın ve yoğurduğunuz hamuru tezgahta bir oklava yardımıyla açın.
5 Açtığınız yufkaları bıçakla 2-3 cm eninde kare şeklinde kesip iç malzemesini yerleştirdikten sonra uçlarından kapatın.
6 Bir tencere suyu ocakta kaynatın. Kaynadıktan sonra hazırladığınız mantıları içine atıp 10 dakika haşlayın.
7 Bu arada ayrı bir tavada iki yemek kaşığı zeytinyağı ile pul biberi hafifçe kavurun.
8 Bu sosu haşladığınız mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt ile beraber servis edebilirsiniz.
9 Porsiyonu 270 kcal ve 15 gr protein içeriyor.

PÜF NOKTASI

Buğday unu, kepekli un ve yağsız kıyma kullanmak dikkat edilmesi gereken noktalardan biri...