Yulaflı puding

Vitamin, mineral, lif ve antioksidan açısından zengin bir puding

Malzemeler:
200 gr glutensiz yulaf
1 lt laktozsuz süt
2 yemek kaşığı keten tohumu
2 olgun muz
2 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
1 çay kaşığı toz zencefil
2 vanilya çubuğu
1 yemek kaşığı tarçın
Üzeri için
1 kare bitter çikolata
5-6 böğürtlen
1 tatlı kaşığı kavrulmuş yulaf
2 tam ceviz

Hazırlanışı:
Derin bir tencere içerisinde yulaf, süt, keten tohumunu orta ateşte yulaflar iyice yumuşayana kadar pişirin. Baharatlar, ezilmiş muz ve fıstık ezmesi ekleyerek iyice çırpın. Servis ederken üzerine bir kare bitter çikolata, donmuş böğürtlen, yulaf ve ceviz ekleyin.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.