Asyalı karides tarifi nasıl yapılır?

Asya mutfağı lezzetlerinden karides tarifi.

KAÇ KİŞİLİK

1 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

117

Asyalı karides için malzemeler

  • 1/2 jülyen doğranmış kapya biber
  • 1/4 jülyen doğranmış havuç
  • 1/4 adet jülyen doğranmış kırmızı soğan
  • 1 tutam ince doğranmış mor lahana
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • İsteğe göre chilli biberi
  • 10-15 edamame
  • 4-5 yaprak taze kişniş
  • 3 karides
  • 2 yemek kaşığı tamari sos (glütensiz soya sos)
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • 100 gr haşlanmış pirinç eriştesi

Asyalı karides tarifi nasıl yapılır? adım adım yapılışı

1 Derin bir tavaya biber, havuç, soğan, sarımsak, lahana, edamame ve karidesleri attıktan sonra yüksek ateşte soteleyin.
2 Karidesler piştikten sonra tamari sos ve haşlanmış pirinç eriştesini de ekleyip tüm malzemeyi iyice karıştırın ve sotelemeye devam edin.
3 Karışıma susam yağını da ekledikten sonra tavanızı ateşten alın ve servis tabaklarına alın.
4 Üzerine süslemek için kişniş ve isteğe göre soğan turşusu da koyabilirsiniz.