Pancarlı ıspanak salatası

Lezzetli ve bol vitaminli...

Malzemeler
•    2 demet ıspanak
•    2 adet portakal
•    2 adet greyfurt
•    3 adet orta boy pancar
•    1-2 yemek kaşığı keten tohumu, haşhaş tohumu ve kabak çekirdeği karışımı
Sos için
•    4 yemek kaşığı zeytinyağı
•    4 yemek kaşığı portakal suyu
•    2 yemek kaşığı elma sirkesi
•    1/2 çay kaşığı tuz ve karabiber

Hazırlanışı
Pancarları kabuklarıyla beraber tuzlu suda 20-25 dakika yani yumuşayana kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra kabuklarını soyun, elma dilimi şeklinde doğrayın. Portakal ve greyfurtların zarlarını soyduktan sonra ince ince doğrayın. Ispanakları da yıkayın ve doğrayın. Zeytinyağında 3-4 dakika soteleyin. Üzerine biraz tuz ve karabiber ekleyin. Servis tabağına önce ıspanakları koyun, üzerine pancar, portakal ve greyfurt dilimlerini dizin. Sos malzemelerini karıştırın ve salatanın üzerine gezdirin. 

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.