Ev yapımı zencefilli limonata

Ev yapımı zencefilli limonata tarifi

Ev yapımı zencefilli limonata

Malzemeler:
7 adet limon
50 g şeker
3 litre su
2 dilim taze zencefil

Hazırlanışı:
Limonları çok iyi yıkayın. Kabuklarını soyup bir kapta biriktirin. Soyduğunuz limonları sıkıp, suyunu derince bir kaba ya da büyük bir kavanoza koyun. Limon kabuklarını mutfak robotunda şekerle birlikte iyice karışıncaya kadar çekin. Sonrasında üzerine bir bardak su ekleyip tekrar karıştırın. Böylece kabuklar tüm aromasını suya verecek. Limon suyunun bulunduğu kaba, şekerle karıştırdığınız kabukları ve suyu koyun. Zencefilleri de minik parçalar halinde doğrayıp bu karışıma atın. Buzdolabında yarım gün bekledikten sonra süzüp servis edebilirsiniz.

* Formsante dergisinden alınmıştır.