Keçi peynirli kanepe

Davet sofralarınız için...

 - kişilik   -
Malzemeler
1 baget ekmeği
100 gr otlu keçi peyniri
30 gr tereyağı
1 arpacık soğan
1 diş sarımsak
30 kültür mantarı
¼ su bardağı limon suyu
Tuz
1 tatlı kaşığı bal
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı sirke
1 tutam toz şeker

Hazırlanışı:
Tereyağını tencerede eritin. Kıyılmış soğan, sarımsak ve tuzu ekleyin. Küçük küp şeklinde doğradığınız mantarları ekleyerek ısıyı biraz artırarak yaklaşık 5 dakika kavurun. Limon suyu ve balı ekleyin. Mantarları bir kaseye alıp rendelenmiş otlu keçi peyniri ile harmanlayın. Başka bir kapta şeker, sirke ve iri kıyılmış maydanozu karıştırın. Baget ekmeğini bir parmak kalınlığında dilimleyin ve hafifçe kızartın. Üzerine keçi peynirli karışımdan ekleyin ve maydanozlu karışımdan serpip servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.