Sucuklu ızgara kalamar ve kişniş sosu

Sucuklu ızgara kalamar ve kişniş sosu

Malzemeler
900 gr kalamar
250 gr sucuk, küçük küçük doğranmış,
3 diş sarımsak
2 avuç dolusu taze kişniş yaprağı
1 limonun suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
6 ya da 12 adet çöp şiş

Hazırlanışı
Kalamar ve sucuğu sırayla çöp şişe dizin ve üzerlerine zeytinyağı sürün. Sos için kalan malzemeleri karıştırın. Çöp şişleri mangalda, ızgara tavada ya da fırında birkaç dakika pişirin. Yüksek ateşte pişirmeniz çok önemli. Çünkü kalamar, kısık ateşte ve uzun sürede pişerse sertleşir. Pişmesine yakın kalamarlara kişniş sosu sürün. Üzerlerine kalan kişniş sosunu dökerek servis edin.

PÜF NOKTASI
Tahta çöp şiş kullanıyorsanız, yanmalarını önlemek için çöp şişleri önceden suda bekletin. Yoksa metal çöp şişler kullanın ama çok çabuk ısındıkları için tutarken dikkatli olun.