Portakallı havuç çorbası nasıl yapılır? Portakallı havuç çorbası tarifi

Hem portakal hem de havucun birçok yararından faydalanmanız için harika bir tarifimiz var: Portakallı havuç çorbası. Yılbaşı yemeğinde de tercih edebileceğiniz portakallı çorba tarifi Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Görevlisi, Akademisyen Gökhan Taşpınar'dan geliyor.

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

KALORİ

41

Portakallı Havuç Çorbası Tarifi için Malzemeler

  • 4 adet havuç
  • 2 dilim kereviz 100 gr.
  • 1 kereviz sapı
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 5 su bardağı su
  • 3 orta boy portakal
  • 25 gr. tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Portakallı Havuç Çorbası Tarifi adım adım yapılışı

1 Havuç, kereviz, kereviz sapı, soğan ve patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tereyağını eriterek sebzeleri 5 dakika soteleyin.
2 Üzerine 2 su bardağı su ilave edin ve orta ateşte 20 dakika pişirin.
3 3 portakalın 2 tanesini sıkın, kalan 3ncüsününde yarısını sıkın, takriben 100 ml portakal suyu elde edeceksiniz.
4 Kalan yarısını da halka halka kesin ve kabuğunu çıkartın.
5 Tenceredeki sebzeler 20 dakika piştikten sonra yumuşayacaklardır.
6 Yumuşayan sebzeleri blenderdan geçirip kalan suyu ekleyin.
7 Portakal suyu, tuz ve karabiberi çorbaya ilave edin.
8 Dilimlediğiniz portakalları ve birkaç yaprak da kereviz sapının yeşilliklerini ekleyip 10 dakika kaynatın.
9 Sıcak olarak servis yapın.