Çilekli cheesecake tarifi nasıl yapılır? Şekersiz ve katkısız tarif...

Şekersiz, katkısız ve glütensiz pişmeyen cheesecake nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

5 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

300 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

0 dakika

KALORİ

546

Tabanı için;

  • 100 gr çiğ badem
  • 100 gr hurma
  • 25 gr Hindistan cevizi

Orta katman için;

  • 150 gr ıslatılmış çiğ kaju
  • 50 gr elma suyu
  • 50 gr Hindistan cevizi sütü
  • 50 gr Hindistan cevizi yağı

Üst katman için;

  • 150 gr çilek
  • 50 gr frambuaz
  • 18 gr elma suyu

Çilekli cheesecake tarifi adım adım yapılışı

1 Taban için gerekli malzemeleri mutfak robotundan geçirin ve tart kalıbına baskı uygulayarak doldurun. Bunu yaparken taban üzerinde boşluk kalmamasına dikkat edin.
2 Ardından dondurucuda 10 dakika bekletin.
3 Orta katman için ise; 4 saat önceden ıslatılan kajuyu diğer ürünler ile birlikte püre olana kadar mutfak robotunda çekin ve daha sonra taban katmanının üzerine sıvayarak 20 dakika kadar dondurucuya tekrar koyun.
4 Üst katman için; çilek, frambuaz ve elma suyunu robotta çektikten sonra buzluktan çıkardığınız cheesecake’in üzerine dökün.
5 Tekrar buzluğa koyun ve yaklaşık bir saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.