Milföylü ballı şöbiyet

Milföylü ballı şöbiyet nasıl yapılır?

Malzemeler
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı irmik
1 paket milföy hamuru
150 g file Antep fıstığı
3 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
1 su bardağı bal

Hazırlanışı
İrmik ve sütü bir sos tenceresine alın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Milföy hamurlarını dörde bölün. İçlerine irmikli muhallebiden yayıp file Antep fıstığı ilave edin ve üçgen şeklinde kapatın. Şöbiyetleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcakken üzerlerine bal gezdirin. Ilık servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.