Taze meyveli aşure tarifi nasıl yapılır?
Aşure mevsimi gelince damaklarda şölen yaratan aşure yapmak kaçınılmaz. Peki taze meyvelerinde bir arada olduğu aşure tarifine ne dersiniz? İşte en lezzetli taze meyveli aşure tarifi.

KAÇ KİŞİLİK
8 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
40 dakikaKALORİ
200Taze meyveli aşure tarifi için gerekli malzemeler
- 10 adet taze kayısı
- 1 adet orta boy şeftali
- 1 adet elma
- 100 gram taze üzüm
- 2 adet armut
- 1 su bardağı taze portakal suyu
- 1 su bardağı şeker
- ½ çay bardağı pirinç
- 200 gram haşlanmış buğday
- 5 su bardağı su
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 adet karanfil
Taze meyveli aşure tarifi adım adım yapılışı
1
Meyveler yıkanır, kabukları soyulur ve eşit şekillerde küp küp doğranır.
2
Tencereye portakal suyu, suyu ekleyin. elma ve armutları ilave ederek pişirmeye başlayın.
3
Pirinç, şeker, tarçın ve karanfil ekleyin.
4
10 dakika sonra kayısı, şeftali ve üzümü ilave edin.
5
Buğdayları ekleyin ve 15 dakika kaynatın.
6
Kaselere paylaştırın. Soğuduktan sonra servis edin.
PÜF NOKTASI
yemek

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?

Bayram çikolatasını evde yapın! İşte bayram çikolatası tarifi

İslim kebabı tarifi

Modern dokunuşlarla yeniden yorumlanmış bir Ramazan sofrası

Uzun süre tok kalmak için sahurda neler yenmeli?
