Balo zamanı

Kendinizi gecenin en şıkı olarak hatırlamak ve hatırlatmak tamamen sizin elinizde.

Alexander Kokoskeriya

Alexander Kokoskeriya


Balo zamanı

Bu yüzden doğru ve göz alıcı bir mezuniyet elbisesi, heyecanla beklenen mezuniyet balosunun en önemli parçalarından biri ve tüm o şık görüntüyü destekleyen doğru renk ve kumaş seçimi, vücut proporsiyonunuzu gösterecek orantılı kesimler ve özelikle aksesuar seçimi gibi son derece önemli noktaları es geçmeyin.

•    Birçok alışveriş sitesi, moda ve stil blog’ları, Oscar törenleri ve ‘taze’ ünlülere göz atın. Eğer özel bir elbise diktiriyorsanız mutlaka birkaç defa provaya gitmelisiniz.

•    Bu sene kesim olarak özelikle sırt dekolteli ve tek omuz modeller trend haline geliyor. Ne seçerseniz seçin fakat kıyafetinizde en fazla iki dekolte olmasına özen göstermelisiniz.

•    İlle de ipek kumaş diye asla tutturmayın, ipek kullanması çok zor bir kumaştır, en ufak bir takılmada elbise çöpe dönüşebilir. İpek yerine şifon, drape, ipek saten ve saten kumaşları tercih edebilirsiniz.

•    Mezuniyet kıyafeti hayalinizi, gecenin yapılacağı mekanla da bağdaştırırken baloda başka biriyle pişti olmamak için gittiğiniz mağazanın bir elbise listesi olduğundan emin olmalısınız.

•    Renklere gelince; nude tonları, kumral ya da esmer teniniz varsa size çok yakışabilir ve mezuniyetiniz için kusursuz bir seçim haline gelebilir. Parlament mavisi, petrol mavisi gibi mavinin parlak tonları da mezuniyete çok yakışıyor. Mavi elbisenizi, altın rengi gibi metalik ayakkabı ve çantalarla daha da şıklaştırabilirsiniz. Mezuniyet denince akla ilk gelen renk hep kırmızıdır. Kırmızı sizi o gece hem seksi hem de ışıltılı göstermeye daima hazır. Ayakkabınızı elbisenin aynı tonundan kırmızı seçebilir bunu altın rengi bir clutch ile taçlandırabilirsiniz. Ve tabii ki gecenin en önemli rengi siyah… Fakat böyle özel gecelerde pek çok kişi siyah tercih ettiği için ayakkabı ve çantanıza çok iş düşüyor. Siyah sade elbisenizi farklılaştırmak ve renklendirmek için ayakkabı ve çanta kombinlerinizi itinayla seçmelisiniz.