Bayram tatilinde güneye mi kaçsak?

Bu ayın sonunda bayram var. Planlamayı önceden yapmak şart!

Bayram tatilinde güneye mi kaçsak?

Kalkan

Nerede kalsak?

Kalkan koyunun yamacında adeta bir kuş yuvası gibi konumlanmış Villa Mahal, ‘Avrupa’nın En Romantik Oteli’ ödülüne sahip 13 odalı sevimli bir butik otel. Odalardan Villa Mahal’in set set düzenlenmiş iskelesine 181 merdiven inerek ulaşıyorsunuz, cennete ulaşmak için 181 merdiven! Otele vardığınızda sahipleri İpek Hanım, Şebnem Hanım, Murat Bey ve otelin maskotu haline gelmiş köpekleri Pako sizleri bizzat karşılıyor ve tüm ekip harika bir tatil geçirmeniz için uğraşıyor. Otelin öğlen ve akşam yemeği sunan bir de alakart restoranı mevcut. Kalkan’a inmek isterseniz karayolu yerine Villa Mahal’in teknesini tercih edebilir ve beş dakikada Kalkan’ın merkezine gidebilirsiniz.

Ne yapsak?
Kalkan’a yaklaşık 17 kilometre mesafedeki Apollon’un doğduğu yer olarak kabul edilen Patara’ya gidebilir, 18 kilometrelik muhteşem Patara kumsalında denize girebilir ya da Patara’da bulunan antik kent kalıntılarını gezebilirsiniz. Meraklı ve maceracı bir ruha sahipseniz Sarıbelen, Bezirgan, İslamlar köyleri, Kekova, Uçağız, ya da Kalkan’a 25 kilometre uzaklıktaki Unesco Dünya Mirası listesinde yer alan Likya’nın iki önemli kenti Letoon ve Xantos’u (Kınık) görmeye gidebilirsiniz. Kalkan’ın merkezindeki Kalkan Sanat Evi’nde yerli ve yabancı sanatçıların eserlerini görebilir, beğendiklerinizi satın alabilirsiniz.

Nerede yesek?
Kalkan’ın merkezinde sahilde İlyada, Trio, Coast, Yakamoz ya da Patlıcan’da keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Merdivenleri çıkmayı göze alırsanız yukarıda Merkez Cafe’de bir şeyler içebilir bu sezon açılan Gourmet’in deniz ürünleri ağırlıklı mönüsünü deneyebilirsiniz.

Kaş

Nerede kalsak?

Çukurbağ Yarımadası’nda yer alan Villa Hotel Tamara 27 odalı küçük ve şirin bir butik otel. Dilerseniz ana binada, dilerseniz binadan uzak odalarda konaklayabilirsiniz. Üstelik üç adet de balayı süiti bulunuyor otelin. Boydan boya camı olan bu odalarda denizi doyasıya seyredebilirsiniz. Tamara’nın aynı zamanda kendi isminde Akdeniz koylarını keşfedebileceğiniz bir de teknesi var. Dilerseniz havuz başında güneşlenebilir, dilerseniz otelin önünden denize inebilirsiniz.

Nerede yesek?

Balık seviyorsanız kılıç ya da lagos yemek için Kaş limanındaki Mercan Restaurant’a; kağıtta levrek, yengeç kroket gibi farklı lezzetleri denemek için Ortanca Restaurant’a, çeşitli mezelerini tatmak için Bahçe Balık’a mutlaka gidin. Yemek sonrası artık Kaş denildiğinde herkesin bildiği Mavi Bar’ın farklı kokteyllerini deneyebilirsiniz.

Ne yapsak?
Bir zamanlar Likya kenti Phellos’un limanı olan Kaş’ın merkezindeki Uzun Çarşı’nın sonundaki Likyalılar’dan kalmış büyük lahit, Kaş’ın adeta sembolü olmuş. Dağal oyulmuş kaya mezarları ve Çukurbağ Yarımadası’na giderken yolun sağında yer alan antik tiyatro Kaş’ta görülmesi gereken Likya eserlerinin başında yer alıyor. Zengin bir kuş cenneti olan Patara Milli Parkı çocuklu aileler için gerçekten ilgi çekici. Küçük ve Büyük Çakıl Plajları ile yolu biraz uzun, tesis bulunmayan ve şemsiyenizle yiyeceğinizi yanınızda götürmeniz gereken Kaputaş Plajı turkuaz renkli deniziyle sizleri bekliyor. Dalış sevenler için Kaş tam bir cennet, zira 70’ten fazla dalış mekanı bulunuyor. İlk defa dalacaksanız Mavi Diving ya da Baracuda Diving Center’da beş metrelik keşif dalışı için rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Çıralı

Nerede kalsak?

Çıralı Olympos Lodge, ağaçlar içerisine gizlenmiş, kocaman bir araziye yayılmış butik bir otel. Kumsalı da sessiz, bahçesi de. Etrafta horozlar, tavuklar, civcivler, rengarenk kuyruklu tavuskuşları dolanıyor. Çocuklu tatil yapmak isteyenler için de ideal bir otel. Otelin kendi bünyesinde de öğlen ve akşam yemek yiyebileceğiniz bir restoranı bulunuyor. Tek katlı odaların önünde küçük bir balkon ve devamında da bahçe yer alıyor. Otelin önünden denize girebileceğiniz güzel bir kumsalı da mevcut. Bahçesindeki küçük göl; kurbağaları, kaplumbağaları, kuşları ile doğa ve hayvanseverleri kalbinden vuruyor.

Nerede yesek?
Çıralı’nın en meşhur balık restoranı Azur Restoran. Sahildeki Orange Restoran’ın yörük ayranı, Gözlemeci Hayriye’nin sahibi Hayriye Hanım’ın köy unundan yaptığı gözlemeleri çok lezzetli.

Ne yapsak?
Doğu Likya yürüyüş yollarının merkezi olan Çıralı’da her gün başka bir yürüyüş parkurunu takip ederek kayıp şehri keşfedebilirsiniz. Araç kiralayarak batık şehir Kekova’ya, Phaselis, Arykanda, Myra’ya gidebilirsiniz. Olimpos Antik Kenti’ni ziyaret edebilir, Çıralı’nın en ilginç yerlerinden biri olan ve geçmişte gemicilere yol gösteren Yanartaş’ın alevlerini görmeye gidebilirsiniz.

Side

Nerede kalsak?

120 bin metrekarelik ağaçlık bir alana yayılmış olan AliBey Resort Side, 276 lüks odası ve her şey dahil servis anlayışı ile misafirlerine inanılmaz bir tatil yaşatıyor. Gündüzleri otelin plajında ya da havuz başında güneşlenebilir, çocuklarınızla aquapark’ta vakit geçirebilir, gün içerisinde düzenlenen animasyonlara ve etkinliklere katılabilir, akşamları ise 5D sinemada film izleyebilirsiniz. Spor yapmaktan hoşlanıyorsanız otelin tenis kortlarını kullanabilir, Fitness First spor salonunda pilates yapabilir ya da sahilde LZ Su Sporları’nın standına giderek jet ski, paracyling veya sörf yapmayı deneyebilirsiniz.

Nerede yesek?
Side’nin merkezine indiğinizde yemek için ne kadar çok alternatif olduğuna siz de şaşıracaksınız. Manzara Bistro ve Apollonik Cafe’de öğle yemeği, Trios Restaurant ya da Moon Light Restaurant’ta keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Ne yapsak?
16 bin kişilik seyirci kapasitesi olan Side Antik Tiyatrosu, Pamfilya bölgesinin en özel tapınaklarından yarımadanın en ucuna inşa edilmiş Athena ve Apollon’dan bugün geriye pek bir şey kalmasa da kalıntıları görmek bile yetiyor. Side’ye gelen turistler gibi yerliler de denize girmek için en çok Büyük ve Küçük Plaj’ı tercih ediyor. 10 kilometre uzunluğundaki Büyük Plaj aynı zamanda beş yıldızlı otellere ve tatil köylerine, su sporları merkezlerine ev sahipliği yapıyor.