Bruschetta tarifi nasıl yapılır? Danilo Şef'in tarifiyle...

Bruschetta tarifi dönem dönem MasterChef'te yarışmacılara sunulan tarifler arasında. Peki, Bruschetta tarifi nasıl yapılır? İşte Danilo Şef'in tarifiyle Bruschetta için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

0 dakika

KALORİ

453

Yüzyıllarca Toskana geleneğine dayanan bruschetta, sadece bir dilim süslenmiş ekmek gibi görünse de, aslında İtalyan mutfağındaki en lezzetli, en keyifli yemeklerden biridir.

Bruschetta Tarihi...

Bruschetta'nın tarihi Etrüsk dönemine kadar uzanıyor. Roma ve Toskana arasındaki arazide işçiler ve çiftçiler günlük ekmekle beslenirdi. Tuzsuz, bayatlamış ekmek dilimlerini karınları doyması için pişirmeye başladılar. Bu gelenek, fırına koymadan önce bir diş sarımsakla fırçalanır ve her dilimin üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir. Son olarak, bir bruschetta'nın güzelliği, sadeliği ile ilgilidir. Kötü malzemelerden iyi bir bruschetta yapmanın bir yolu yoktur. Özünde, ekmek ve zeytinyağının ne kadar iyi olduğuyla ilgilidir... (Caprese salatası tarifi de ilginizi çekebilir)

Tonnato Sos;

  • Ançuez
  • Kapari
  • Ton Balığı
  • Mayonez

Dana Duar;

  • Dana Duar

Soğan Turşusu;

  • Kırmızı Üzüm Sirkesi
  • Pancar
  • Kişniş Tohumu
  • Arpacık Soğan
  • Tuz
  • Defne Yaprağı
  • Yıldız Anason

Mayonez;

  • Yumurta
  • Ayçiçek Yağı
  • Dijon Hardal
  • Limon Suyu
  • Sirke
  • Tuz

Üstü için;

  • İsli Yaprak Tuz
  • Tonnato Sos
  • Micro Filiz
  • Soğan Turşusu
  • Rakula

Straccitella;

  • Stracciatella Peyniri
  • Balzemik Sirke
  • Yaprak Tuz
  • Kırmızı Cerry Domates
  • Zeytinyağı

Bruschetta;

  • Gorgonzola kreması
  • Armut Chutney
  • Bal
  • Çam fıstığı

Armut Chutney;

  • Chili Biber
  • Yıldız Anason
  • Taze Zencefil
  • Şeker
  • Portakal
  • Limon
  • Armut

Gorgonzola Sos;

  • Krema
  • Gorgonzola

Üstü için;

  • Çam Fıstığı
  • Bal

Bruschetta Ekmeği;

  • Bal
  • Un
  • Şeker
  • Yumurta
  • Tuz
  • Yaş Maya
  • Tereyağ

BRUSCHETTA HAKKINDA

İtalyan Antipasti olarak bilinen Bruschetta az malzeme ile yapılan meze olarak geçiyor. Farklı tatlar arıyorsanız bu küçük aperatif ile sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Bayatlamış ekmeklerinizi bu aperatif tarifi ile değerlendirebilirsiniz. Yemeklerden önce yiyebileceğiniz Bruschetta tarifi...

Bruschetta tarifi adım adım yapılışı

1 Brioche ekmek Bir kabın içinde yumurta, süt, yaş maya, şeker ve bal homojen kıvama gelene kadar karıştırılır. Mikserin haznesine un elenir karıştırmaya başlanır. Ayrı bir kapta karıştırılan sıvılar yavaş yavaş una eklenir. Un ve sıvı karıştıktan sonra tuz eklenir daha sonra küp küp kesilen tereyağı yavaş yavaş hamura yedirilir. Hamur 1 saat dolapta daha sonra dışarda mayalanır. Tepsiye dökülerek şekil verilir. 18 dakika pişer.
2 Vitello Dananın nura kısmı tereyağı ve taze baharatlar ile tavada mühürlenir. Daha sonra vakum poşetine alınarak buharda pişer. Pişen et soğumaya bırakılır. Slicerda ince kesilerek servis edilir.
3 Soğan turşusu Arpacık soğanlar soyulup ikiye bölünür. Soğan, pancar, defne yaprağı, kişniş tohumu, kırmızı sirkesi, tuz ve yıldız anason sos kabına alınır. Yüzeyi biraz geçecek kadar su eklenir. Kısık ateşte pişer, soğanlar renk aldığı zaman altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
4 Tonnato sos Ev yapımı mayonez hazırlanır. Kaparı, ançuez ve ton balığı mikserin içinde ipeksi kıvama gelene kadar çekilir. Karışım mayonez ile birleştirilir. Sifona alınır.
5 Armut chutney Küp küp kesilen armutlar şeker, portakal suyu, limon suyu, chilli biber, taze zencefil, tuz, portakal ve limon kabuğu test ile en kısık ateşte ağır pişer.
6 Gorgonzola krema Derin bir kabın içerisinde krema çırpılarak havalandırılır. İçine Gorgonzola peyniri eklenerek havası kaçmayacak şekilde karıştırılır sıkma poşetine alınır.