Caprese salatası tarifi nasıl yapılır? Lezzetli bir İtalyan tarifi...

İtalyan aperatiflerinin vazgeçilmezi Carprese salatası hem hafif hem de bir o kadar lezzetli. Az malzemeyle mükemmel tat yaratan bu salata vazgeçilmeziniz olabilir. Restoranlarda sipariş ettiğimiz bu tarifi evde kendinizde bir kaç malzeme ile yapabilirsiniz. Carprese salatası nasıl yapılır bakalım.

KAÇ KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

0 dakika

KALORİ

70

Bu makalemizde Caprese Salatası için gerekli malzemeler ve tarifin yapım aşamalarını bulacaksınız. İtalyan lezzetleri ilginizi çekiyorsa Bruchetta tarifine de bakabilirsiniz. 

Caprese Salatası Tarifi için Malzemeler

  • 2 adet büyük domates
  • 1 adet taze mozerella
  • 10 yaprak taze fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Caprese salatası tarifi adım adım yapılışı

1 Domatesleri bir parmak kalınlığında halka halka doğrayın.
2 Mozerellayı sudan çıkartarak domatesle eşit kalınlıklarda halka halka doğrayın.
3 Tabağa bir domates bir mozerella olacak şekilde dizin.
4 Üzerine zeytinyağı, tuz ve taze çekilmiş karabiber gezdirin.
5 Fesleğenleri elinizle küçük parçalara bölerek üzerine serpiştirin.

PÜF NOKTASI

Fesleğenleri elinizde parçalara ayırırsanız eğer kokusunu ortaya çıkarmış olursunuz.