Karabuğdaylı zeytinyağlı yaprak sarma

Besin değeri yüksek karabuğdayı sofranızdan ayırmayın

Malzemeler:
1/2 kg asma yaprağı
1/2 kg kıyma
1 büyük kuru soğan
1 küçük su bardağı çiğ karabuğday (greçka)
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kimyon
1/2 demet maydanoz

Hazırlanışı:
Kıymanın içerisine tüm malzemeleri sırayla ekleyerek harmanlayın. Diğer tarafta yaprakları sıcak suda bekleterek tuzunun biraz gitmesini sağlayın. Sonra yaprakları harç ile doldurarak sarın. Tencerenin altına sarmaların yapışmaması için 5-6 yaprak koyun ve üzerine sarmaları dizin. Bir bardak su ekleyerek kısık ateşte yapraklar ve iç harcı yumuşayana kadar pişirin.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.