Galette nasıl yapılır? Galette tarifi ve adım adım yapılışı

Fransız mutfağının en sevilen hamur işlerinden biri olan Galette’yi daha önce hiç denemediyseniz denemeye davet ediyoruz. Çıtır çıtır ağızda dağılan hamuruyla galette tarifi ve adım adım yapılışını Lezzet editörü Başak Öngel anlattı...

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

40 dakika

KALORİ

191

Tart hamuruna benzeyen ancak yapılışı daha basit olan galette tariflerinin tatlı tuzlu birçok çeşidi bulunuyor. Görünümü ve lezzetiyle eşsiz bir bütünlük sağlayan bu tarifi sizde kolaylıkla evinizde yapabilirsiniz. İşte, Galette tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları... (Bu tarifin ardından tencerede sufle tarifine göz atabilirsiniz)

Galette Tarifi için Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 130 gr un
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı su
  • 2 adet şeftali
  • 2 adet kırmızı erik
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker

GALETTE HAKKINDA

Galette (İngilizce: shortbread) kırılgan ve kolay ufalanan bir hamur işidir. Pişmiş hamurun kırılgan dokusu soğuk tereyağı parçaları ile hazırlanan hamurundan geliyor. Bu hamur işi birçok mutfakta bulunur. Fransız yemek kitabı Larouse Gastronomique galette hamur işlerinin en eskisi olduğunu iddia ediyor. Neolitik cağında bal ile tatlandırılmış küçük yuvarlak kekler yapılırmış.

Galette Tarifi adım adım yapılışı

1 Hamur için su dışındaki malzemeleri bir doğrayıcıya alın ve karıştırın.
2 Karışıma su ekleyerek yoğurun.
3 Elde edilen hamuru iki yağlı kağıt arasında yuvarlak şekilde açın.
4 Erik ve şeftaliyi eşit boyutlarda doğrayın. Bir kap içerisinde nişasta ve şekerle karıştırın.
5 Hamurun ortasına düzenli bir şekilde dizin ve hamurun kenarlarını kapatın.
6 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.