Kıymalı poğaça

Poğaça sever misiniz?

Kıymalı poğaça

Malzemeler
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
250 gr tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
4.5 su bardağı un
İç harcı için
100 gr orta yağlı kıyma
1 soğan
1 sivri biber
1 orta boy domates
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Üzeri için
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Kıyma, ince doğranmış sivri biber, rendelenmiş soğan, kabukları soyulup tavla zarı şeklinde doğranmış domatesi bir cam kaseye alıp karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın. Tereyağı, ayçiçek yağı, yoğurt, tuz, kabartma tozu ve unu büyük bir cam kaseye alıp yoğurun. Hamuru 20-30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Parçaları avucunuzun içinde çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortalarına kıymalı harçtan ikişer tatlı kaşığı kadar ekleyip kenarlarını bohça gibi yukarıda birleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirip üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirip çıkarın. Sıcak veya ılık servis yapın.

* Tarif Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.