Yufka mantısı

Yufka mantısı

Malzemeler
4 yufka
300 gr kıyma
1 soğan
1 çay bardağı ayran
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
Tuz, karabiber

Üzeri için
4 diş sarımsak
250 gr yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
Kuru nane
Kırmızı pul biber

Hazırlanışı
Soğanı rendeleyin. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Yufkaları ortadan ikiye bölüp 8 yarım yufka elde edin. Kıymayı 8’e bölün. Bir yufkayı tezgaha yayın. Üzerine fırçayla önce ayran sonra ayçiçeği yağı sürün. Kenarlarını hafif içe doğru kıvırın. Kıymadan bir parça alıp yufkanın geniş kenarına serin. Rulo yaparak yufkayı sarın ve 2’şer cm genişliğinde kesin. Tüm yufkaları ve kıymayı aynı şekilde hazırlayın. Yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerlerine ayçiçeği yağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt, tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biber ve nane ilave ederek servis yapın.