Hindistan cevizi yağlı granola bar
Hindistan cevizi yağlı granola bar tarifi nasıl yapılır? diyorsanız işte gerekli malzemeler ve tarifin yapım aşamaları...
![Hindistan cevizi yağlı granola bar](https://img.elele.com.tr/rcman/Cw780h439q95gc/storage/old/news_cover/3D6488D3-6B30-4DAC-9CD2-A74C00EFA2C6.jpeg)
Elele arşivinden Hindistan cevizli yağlı granola bar tarifi ile karşınızdayız... Bu makalenin ardından diyet kahvaltı tabağı için uygun 'tavada granola' tarifimize de bakabilirsiniz.
Malzemeler
- 2 fincan yulaf
- Yarım fincan keten tohumu
- 3 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 4 yemek kaşığı kurutulmuş dilimli Hindistan cevizi
- 4 yemek kaşığı kuru yaban mersini (şekersiz)
- Yarım kahve fincanı kabuksuz badem
- 2 yemek kaşığı akağaç şurubu
- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı vanilya özütü
- 1 çimdik tuz
Hazırlanışı - Bir kapta öncelikle kuru malzemeleri; keten tohumu, yulaf, Hindistan cevizi, yaban mersini, file badem tarçın ve tuzu karıştırın.
- Bir sos tavasında Hindistan cevizi yağını eritin, ateşten alın. İçerisine vanilya özütü ve akçaağaç şurubunu ekleyin.
- Sıvı karışımı, kuru karışımın üzerine dökün ve karıştırın. Tüm malzemeyi yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın ve 170 derecede altın rengi olana dek 15 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonar ağzı kapalı bir kutuda serin bir yerde 1 hafta kadar saklayabilirsiniz. Sabahları yoğurt, süt ya da badem sütüyle karıştırıp sağlıklı bir kahvaltı yapabilirsiniz.
Etiketler:
#Yulaflı tarifler