Keşkül-ü fukara

Tatlı bir öneri!

Keşkül-ü fukara

Malzemeler
3 yemek kaşığı pirinç unu
1.5 yemek kaşığı nişasta
1 litre süt
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı toz badem
1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
Üzeri için
Kaymaklı dondurma
Antep fıstığı

Hazırlanışı
Pirinç unu ve nişastayı bir tencereye koyun, sütün bir kısmını ilave edip karıştırarak eritin. Sütün kalan kısmını, toz şekeri, toz bademi ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Toz Antep fıstığını da ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Servis kuplarına paylaştırın, oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın ve soğuyana kadar bekletin. Antep fıstığı ve kaymaklı dondurma ile süsleyip servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.