Baharatlı ve tavuk etli kayısılı yahni
Baharatlı ve tavuk etli kayısılı yahni tarifi
![Baharatlı ve tavuk etli kayısılı yahni](https://img.elele.com.tr/rcman/Cw780h439q95gc/storage/old/news_cover/FDB05ED8-D454-46BC-9312-A9DF00EF68AC.jpeg)
Malzemeler
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 büyük boy soğan
700-800 g tavuk eti (Tercihen kalça şiş)
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
Deniz tuzu
250 g kuru kayısı
Hazırlanışı
Tencereyi ocağa alın. İyice ısınınca yağı gezdirip soğanı ilave edin, yumuşayana kadar kavurun. Yarım mandalina büyüklüğünde doğradığınız tavuk etini ekleyin. Etleri sürekli çevirerek 5 dakika pişirin. Kimyonu, tarçını, toz zencefili ve üzerini örtecek kadar suyu ilave edin. Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte, 25 dakika pişirin. Kuru kayısıları 25’inci dakikada ekleyin. Tencerenin kapağını yeniden kapatın ve 15 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
* Lezzet dergisinden alınmıştır.