Düğün çorbası

Düğün çorbası tarifi

 12 kişilik   -
Malzemeler
10 su bardağı su
200 gr kuzu eti
4 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 ölçü limon
yumurta terbiyesi
1 ölçü ekmek garnitürü
30 gr tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanışı:
Küçük parçalar şeklinde doğranmış eti ve suyu tencereye alıp haşlayın. Et suyunu süzün. Unu bir kaseye alın. Bir miktar et suyundan ilave edin. Et suyunu ve bulamacı tencereye alıp iyice karıştırın. Un kokusu gidene kadar pişirin. Limon yumurta terbiyesini yavaşça ekleyin. 5 dakika pişirin. Tereyağını tavada eritin. Kırmızı toz biberi ekleyip çorbaya ekleyin. Ekmek garnitürünü üzerine ekleyip servis yapın.

Limon-yumurta terbiyesi
2 yumurta ve 4 yemek kaşığı limon suyunu çırpın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan yarım su bardağı dolusu ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız terbiyeyi çorbaya yavaşça ilave edin. 5 dakika pişirin.

Kruton ekmek?
60 gr tereyağını tavada kızdırın. Küp doğradığınız ekmek dilimlerini ekleyip kızartın. Çorbaya ekleyip bekletmeden servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.